Camilerin baştan aşağı temizlenmesi için özel ekipler oluşturan Mersin Büyükşehir Belediyesi Silifke Merkez Alaaddin Camiinde temizlik yaptı. Halıları vakumlu süpürgelerle süpürülüp yıkanırken, cami içi dezenfekte ediliyor. Halıların vakumlu makinelerle yıkandıktan sonra oluşan kirli su ise görenler tarafından hayretle izleniyor. Tamamen çamurlaşan vakumlu makinelerin suyu ise halıların ne derece kirli olduğunu gözler önüne seriyor.

Silifke merkezde 32 ve köyden mahalleye dönüşen alanlarda 145 cami olmak üzere tüm camilerin baştan aşağı temizleneceğini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Camiler Temizliğinden sorumlu Okay Barut, “Halkımızın daha temiz camilerde ibadet etmesini sağlamak için Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz tüm camilerde temizlik çalışması başlattı. Bugün Silifke’de Merkez Alaaddin Camisi ve Zeytinli camisini temizledik. Bundan sonra tüm camiler belirli periyotlarda temizlenecek. Özellikle şehir merkezindeki camiler her 30 günde bir, uzak mahalledeki camiler ise 40 güne bir temizlenecek” dedi.

Yaptıkları çalışmalardan dolayı cami görevlilerinden ve cemaatten olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Barut, “Camilerimizi daha temiz hale getirmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” diye konuştu.

Editör: Barış Köksal