Olay, Mut'a bağlı Yukarı Köselerli mahallesinde meydana geldi. Hacımehli Camisi İmamı Gülhan Boru (46), gece oturdukları lojmanda eşinin de uyuduğu bir zamanda yatağından kalktı. Av tüfeği ile görev yaptığı Hacımehli Camisine gitti. Caminin kapısını içeriden kilitleyen Boru, odasında av tüfeğiyle karnına ateş ederek intihar etti. 

Bir süre sonra uyanıp kocasının yanında olmadığını fark eden eşi, yakınlarına ve komşularına haber verdi. Yapılan aramada caminin kapısının kilitli olduğunu fark eden köylüler, kapıyı kırarak içeri girdiklerinde imam Gülhan Boru’nun cansız bedeniyle karşılaştı.

Olay yerine gelen jandarma ekibi inceleme başlattı. Ceset otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Evli ve iki çocuk babası Gülhan Boru'nun 27 yıldır aynı camide imamlık yaptığı, Çortak mahallesine tayininin çıktığı öğrenildi.
Haşim Doğan adlı vatandaş, “Cami imamı gece kaybolmuş. Hanımının daha sonra haberi olmuş. Eşi komşularına haber vermiş sonra vatandaşlar aramaya çıkmış. Bulamayınca görev yaptığı camiye gelmişler. Cami kapısının kilitli olduğunu görünce kapının korkuluk demirini kırıp içeri girmişler. Vatandaşlar imamın cansız bedeniyle karşılaşmışlar” dedi.
Editör: Barış Köksal