Yaz mevsimine girilmesiyle ara verilen ve Tarsus Belediyesi tarafından Hz. Daniyal Peygamberin kabrinin yanında bulunan Kubat Paşa Medresesinde dağıtılan Bereket Çorbasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Sabah namazını kılan cemaat Kubat Paşa Medresesine gelerek, burada dağıtılan ‘Bereket Çorbası’nı alıp, sıcak ortamda çorbalarını içtiler.

Bereket peygamberi olarak bilinen Hz. Daniyal'in kabrinin yanında bulunan Kubat Paşa Medresesinde çorba dağıtımına yeniden başladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can, Yaz mevsimin girmesiyle çorba dağıtımına ara verdiklerini söyledi.

Amaçlarının her ortamda, her kesim ile bir araya gelmek olduğunun altını çizen Can, Tarsus’ta yaşayan tüm insanlara hemşehricilik bilincini yerleştirmek, dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak istediklerini ifade etti.

‘Bereket Çorbası’nı her hafta Cuma günleri sabah namazından sonra dağıttıklarını belirten Başkan Can, “Türkiye’de tek peygamber kabri olan ve Bereket Peygamberi olarak bilinen Hz. Daniyal Camii yanından bulunan tarihi mekanda ‘Bereket Çorbası’ dağıtıyoruz. Manevi bir ortamda sabah namazımızı eda etmenin mutluluğu ile vatandaşlarımızla birlikte çorba içiyoruz. Çorbanın yanı sıra vatandaşlarımızla çay içip, sohbet ediyoruz. Bu güzel uygulamamıza tüm halkımız davetlidir” dedi.

Editör: Barış Köksal