Adliye binasının önünde çıkan gerginlik öğleden sonra yaşandı. Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi’ni BDP’li aday Mehmet Fazıl Türk’ün 316 oy farkla kazanması üzerine CHP’nin Akdeniz Belediye Başkan Adayı Necdet Tamamoğulları, itiraz dilekçesi vermek üzere kalabalık bir partili grubuyla Mersin Adliye Sarayı’na geldi. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın da eşlik ettiği Tamamoğulları, adliyedeki İlçe Seçim Kurulu’na giderek itiraz dilekçesini verdi. Adliye bahçesinde toplanan yaklaşık 300 CHP’linin Tamamoğulları’nı beklediği sırada, Zeytinlibahçe Caddesi üzerinde bulunan Mersin Adliyesi ile karşı karşıya olan Akdeniz Belediyesi’ndeki BDP’liler durumdan haberdar oldu. Bunun üzerine yarım saat içinde belediye bahçesinde binin üzerinde BDP’li toplanarak slogan atmaya başladı. Akdeniz Belediye Başkanlığı’nı üçüncü kez kazanan Başkan Türk, kalabalığı sakinleştirmek için Kürtçe bir konuşma yaparken, BDP Mersin İl Başkanı Halis Değer de seçimi kazandıklarını, Akdeniz Belediyesi’nin 5 yıl boyunca kendilerinde olduğunu, bundan kimsenin endişe etmemesini istedi.
BDP’lilerin alkışlar, sloganlar ve zılgıtlarla belediye bahçesindeki bekleyişlerini sürdürdükleri sırada CHP’li Tamamoğulları ile Milletvekili Atıcı, adliye binasından çıktı. CHP’lilerin alkışları ve ıslıkları arasında güçlükle ilerlemeye çalışan Tamamoğulları, gazetecilere itişmeler arasında yaptığı açıklamada, itiraz dilekçelerini verdiklerini, sonucun yarın belli olacağını söyledi.
Ancak, Tamamoğulları’nın açıklaması sırasında alkışları duyan ve belediye bahçesinde bekleyen BDP’liler adliye bahçesine girerek CHP’lilere saldırmak istedi. CHP’lilere taş ve su şişeleri atan BDP’lilere, yine kendi partilerinden bazı kişiler engel olmaya çalıştı. Taş atılmasına çok sinirlenen Tamamoğulları, partililer tarafından güçlükle ikna edilerek adliye binasına alınırken, bahçedeki CHP’liler de içerilere doğru kaçtı. Çok sayıda BDP’linin adliye bahçesine girmek için hücum etmesi üzerine bazı partililer ve sivil polisler el ele tutuşarak bahçe girişini kapattı.

TRAFİK KAZASI DA YAŞANDI 
Bir süre sonra çevik kuvvet ekiplerinin de önlem aldığı olaylar sırasında, bir trafik kazası yaşandı. Caddeden adliye bahçesine gelmeye çalışan partililere bir otomobilin çarpması ve iki-üç kişiyi sürüklemesiyle ortalık yeniden bir anda karıştı. İki kişinin hafif yaralandığı kazanın ardından otomobilin arkasından koşan partililerin önüne Belediye Başkanı Fazıl Türk geçti. Çok gergin olduğu gözlenen Türk, partilileri sakinleştirerek belediye bahçesine almak için uzun süre uğraş verdi. Bazı partililerin de çabalarıyla belediye bahçesine ve adliye karşısına geçen BDP’lilerin bekleyişleri sürüyor.
Öte yandan, olaylar nedeniyle bir süre adliye içerisinde mahsur kalan Milletvekili Atıcı ile Tamamoğulları, CHP’lilerin birbirlerine kenetlenerek oluşturdukları uzun koridordan caddeye çıkarak, sloganlar eşliğinde adliyeden ayrıldı.
Editör: Barış Köksal