Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, alınan tedbirlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, alışveriş merkezleri, otogar ve tren garında yoğunluk olacağından, buralarda meydana gelebilecek kapkaç, hırsızlık, yankesicilik gibi suçların önlenmesi için sivil ve resmi motorize ve yaya devriye sayılarının arttırıldığını söyledi.

Bayram süresince mezarlık ziyaretinde bulunan vatandaşların mağdur olmamaları için mezarlıklar ve çevresinde sivil ve resmi devriyelerin görevlendirildiğini açıklayan Öksüz, şöyle devam etti; "Ziyarete araçları ile gelen vatandaşlarımızın araç içerisinde hedef olabilecek kıymetli eşya ve evrak bulundurmamaları, bu tür suçların önlenmesine katkı sağlayacaktır. Ayrıca camilerimizde bayram namazı sebebiyle tedbirler aldırılacaktır. Şehir içi ve şehirlerarası sorumlu olduğumuz güzergahlarda trafik kazalarının önlenebilmesi için denetimlerimiz arttırılmıştır. Şehirlerarası yolcu ve yük taşıyan araçlar üzerinde kontrollerimiz sürdürülecek, şartları ve belgeleri uygun olmayan araçların şehirlerarası yollara çıkmasına izin verilmeyecektir."

Öksüz, açıklamasının sonunda sevinç ve coşkunun arttığı, dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının geliştiği bayramları, milletçe en güzel şekilde geçirme arzusuyla teşkilatının ve Mersinlilerin bayramını kutladığını sözlerine ekledi.
Editör: Barış Köksal