Kent genelinde denetimlerini rutin olarak sürdüren Zabıta Müdürlüğü ve Çevre Sağlığı Müdürlüğüne bağlı ekipler Ramazan bayramı nedeniyle artış gösteren ve bu kapsamda şehir merkezindeki şekercilerin ve tatlı satış yerlerinin sağlıklı ve hijyenik olması konusunda sıkı bir denetim başlattı.
Zabıta ekipleri yaptıkları denetimde halk sağlığı açısından büyük önem arz eden iş yerlerinin genel temizlik, sağlık kurallarına uygunluk ve üretim alanları kontrolü ile personellerin kişisel bakım ve iş elbiselerinin uygunluğu ve satışı yapılan bayram şekerlerinin imal ve son kullanma tarihiyle ilgili denetimler yaptı.
Bayram şekeri, unlu mamul, tatlı gibi halk sağlığını yakından ilgilendiren gıda maddesi satan iş yerlerinin teşhir ve üretim yerlerini denetlediklerini belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, amaçlarının kentte şekerli gıda üretimi yapan tüm iş yerlerinin denetimini yaparak, vatandaşlara sağlıklı ve hijyenik şartlarda hizmet vermelerinin sağlanması olduğunu söyledi.
Denetimlerinin aralıksız sürdürüleceğini ifade eden Başkan Can, vatandaşların konuyla ilgili şikayetlerini Zabıta Şikayet Alo 153 numaralı telefonuna bildirmelerini istedi.
Editör: Barış Köksal