Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Alzheimer Eğitim Kampı, 24-26 Ekim 2014 tarihleri arasında Macit Özcan Spor Kompleksi’nde yapılacak. 5. Alzheimer Eğitim Kampı ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Özge, artık Alzheimer Hastalığı’nın adının daha sık duyulmaya başlandığını belirtti. Bu hastalığın, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de milyonlarca insanın öncelikli gündemi olduğuna işaret eden Özge, “Her gün bir yetisini kaybeden, her an bakım ve gözetime muhtaç olan bir hasta, ona bakmakla kendi hayatını sürdürmek arasında sıkışıp kalan hasta yakınları. Tüm bunları izlerken ‘umarım bizim başımıza gelmez’ diye tahtaya vuran kitleler. Ancak yeterince uzun yaşarsa her faninin yaşamak durumunda kalabileceği gözetildiğinde ‘tahtaya vurmak’tan daha fazlası da yapılabilir” dedi.

Kampın, altın kafes misali dört duvara sıkışıp kalmış olan hastalara, gençler ve gönüllülerle dolu dolu geçirecekleri 3 gün ve akşam vaat ettiğini dile getiren Özge, kampın içeriğiyle ilgili şu bilgileri verdi: “Kampımız, ‘Neden biz?’ sorusu ile ‘bu da mı olacaktı?’ şaşkınlığı arasında sıkışan hasta yakınlarına ‘damdan düşenler’ ile uzmanlardan oluşan kocaman bir kucak sunuyor. İster ağlasınlar, ister gülsünler, ama sonunda bir parça huzur bulsunlar diye. ‘Biz okuldayken Alzheimer diye bir ders bile yoktu’ diyen aile hekimlerine İstanbul, Ankara, İzmir ve Eskişehir gibi illerden gelen uzmanlar tarafından güncel bilgiyi adeta bir hap misali vermeyi vaat ediyor. ‘Elimden ne gelir ki’ diyen topluma lise öğrencisinden gönüllü çalışanlarına ve başka illerden gelerek destek olan gönüllülerden sosyal hizmet uzmanlarına kadar pek çok kişiye ‘yapabileceğim bir şey varmış’ duygusunu yaşatıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Sağlık Kültür Daire Başkanı Dr. Can Müftüoğlu’nun özel gayretleri ile sağlanan anlamlı sponsorluğu sayesinde hayat bulacak kamp sonrasında katılan herkes, yaşamın her anının değerli olduğunu ve anlam kazanması gerektiğini fark edecek. Kendisi unutsa da bir insanı unutmamanın, sadece hasta için değil, toplum için de neleri değiştirdiğini görecek. Bir kayıpla yüzleşse de kazandıkları ve kazandırdıkları sayesinde o gece huzurla uyuyacak. Bizler bu anlamlı deneyim için hazırlandık ve orada olacağız. Aramızda olmak ister misiniz?”

Prof. Özge, kampa katılmak isteyenlerin önceden bilgi vermelerinin ve rezervasyon yaptırmalarının zorunlu olduğunu da bildirerek, detaylı bilginin dernekten alınabileceğini sözlerine ekledi.
Editör: Barış Köksal