Mersin’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının Mersin Valiliği tarafından düzenlenen resmi bölümüne katılan, başta CHP olmak üzere aralarında ADD, İP, ÇYDD, Eğitim-İş Sendikası gibi 15 kurumun bulunduğu grup, resmi törenin ardından Atatürk Anıtı önünde toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk baskılı tişörtlerle burada alternatif bir tören düzenleyen grupta CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer ve İsa Gök de yer aldı. Grubun saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okumasının ardından, başta CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar olmak üzere grup temsilcileri, Atatürk Anıtı’na kurumlarının çelenklerini sundu.

Daha sonra bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Akar, hükümetin milli bayramları yasakladığını öne sürerek, “Biz de CHP ve bileşenleri olarak alternatif kutlama programı düzenliyoruz” dedi.

“Bugün ne kadar övünsen, bugün ne kadar sevinsen azdır. Çünkü bugün bir milletin esaret zincirlerini kırdığı, yüce Türk ulusunun kaderini değiştirdiği gündür” diyen Akar, Türk milletini Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 30 Ağustos Zaferi’ne götüren milli mücadele günlerini anlattı. Cumhuriyetin kurulmasının ardından seferberlik ilan edilerek Türk insanının geleceğini büyük bir azimle kurmaya çalıştığını belirten Akar, “Bu genç cumhuriyet, bütün insanına aş, iş vermiş, gelişen dünyanın tüm nimetleriyle insanlarını tanıştırmış, ülkenin doğusuyla batısını, kuzeyiyle güneyini bir araya getirmiş, vatandaşlık bilinci etrafında insanlarını yaşanabilir bir modern gelecek için birleştirmiştir. İşte bu, büyük Atatürk’ün gerçekleştirdiği büyük idealdi. Teşekkürler Atam. Biz de bize bırakmış olduğun emaneti her türlü zorluk altında koruyacağımıza, onu günün şartları içinde geliştireceğimize söz veriyoruz” diye konuştu.

Diğer temsilcilerin de günün anlamına ilişkin birer konuşma yaptığı alternatif kutlamada, çocuklar da şiirler okudu. Alternatif kutlama olaysız sona erdi.
Editör: Barış Köksal