Hasan Ağcaoğlu, "Şu anda karanlıkta yaşıyoruz. Tek isteğimiz elektriğimizin açılması, başka bir şey istemiyoruz" dedi.
Mersin’in merkez Toroslar ilçesinde yaşayan Ağcaoğlu ailesi, zor günler geçiriyor. Bir çocukları otizmli olan ve kalp rahatsızlığından dolayı günlük buhar alması gereken Ağcaoğlu ailesi, borç dolayısıyla kesilen elektriklerinin açılmasını istiyor. Çocuklarına buharı komşularında verilen aile, yetkilerden yardım bekliyor. 

 Yaşadıkları sıkıntıları İHA muhabirine anlatan baba Hasan Ağcaoğlu, 3 çocuklarının olduğunu söyledi. Bir çocuklarının otizmli dünyaya geldiğini belirten Ağcaoğlu, “Tabi biz otizmli olduğunu sonradan öğrendik. Kalbi delik. Arada nefesi daralıyor, buhar takviyesi alması gerekiyor. Benim de akciğerimde hava kisti var. Konuşmakta bazen zorluk çekiyorum. Şu anda kızımızın engelli maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz. Arada sırada gündelik iş olursa yapmaya çalışıyorum ancak yetiştiremiyoruz. Birde şimdi elektrik sıkıntımız çıktı. Şu anda elektriğimiz kesik. Biz ne yapacağımızı bilmiyoruz, çaresiz” şeklinde konuştu.

  "Tek isteğimiz elektriğimizin açılması"

  2 yıl önce biriken elektrik borcunu ödemek için yetkili firmaya gittiğini belirten Ağcaoğlu, “Tabi paranın hepsi yoktu ama çoğu vardı. Elimdeki parayı verip, geri kalanı taksitlendirmek istedim. Ancak elektrik abonesi babamın üzerine olunca borcun hepsini istediler. Ondan sonraki aylarda tabi faturalar geldikçe borcumuz arttı, arttı bugüne kadar geldi. Şimdi faizlerle 20 bine yakın borcumuz oldu. Geçen hafta da gelip elektriğimizi direkten kestiler. Çocuğum buhar alırken hem de elektriği kestiler. Bu parayı ödeyecek durumumuz yok. Şu anda çaresiz kaldık, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Biz yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz, bize yardımcı olsunlar. Şu anda karanlıkta yaşıyoruz. Bizim tek isteğimiz elektriğimizin açılması, başka bir şey istemiyoruz” diye konuştu. 

  "Büyüklerimizden duyarlılık bekliyorum"

 Anne Saadet Ağcaoğlu ise şu anda elektriklerinin kesik olduğunu ve zor durumda olduklarını kaydetti. Otizmli çocuklarının günlük buhar alması gerektiğini vurgulayan Ağcaoğlu, “Çocuğuma buharı komşularımda veriyorum. Şu anda zaten komşularımızın yardımıyla geçiniyoruz. Evin bir odasına dışarıdaki direğin ışığı vuruyor, onun ışığında oturuyoruz. Diğer odalarda mum yakıyoruz. Bize yardım edilmesini istiyorum. Çok bir para değil ama bizim durumumuz yok. Özellikle bu salgın döneminde benim çocuğum buhar alması gerekirken, şu anda alamıyor. Büyüklerimizden bu konuya duyarlı olmasını bekliyorum. Bize yardım etsinler” ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal