Mersin'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüt faaliyetlerine devam ettikleri, finans sağladıkları ve örgütün gizli haberleşme ağı olan 'Bylock'u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınıp dün adliyeye sevk edilen 18 kişiden, aralarında eski 1. sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu 8 kişi tutuklandı. 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında müşteki, tanıklar, şüphelilerin ifadelerinden ve yapılan çalışmalardan yola çıkılarak Mersin’de örgüt faaliyetlerine devam ettikleri, finans sağladıkları iddiasıyla 14 kişi ile örgütün gizli haberleşme ağı olan 'Bylock' kullandıkları tespit edilen 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 

Başsavcılığın talimatıyla Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda 6'sı kadın 18 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çeşitli örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Dün emniyette ifadeleri tamamlanan 18 kişi yoğun güvenlik önlemleri altında Toros Devlet Hastanesinde sağlık muayenesinden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden, Saffet A, Ayşe E, Emine G, Hatice A, İbrahim K, Muhammet E. ve Selami B. ile eski birinci sınıf emniyet müdürü Levent A. tutuklandı.

Mahkeme, 10 şüpheliyi ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.
Editör: Barış Köksal