Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim öğretim döneminin sona ermesi dolayısıyla merkez Yenişehir ilçesi Eyüp Aygar Fen Lisesi, Akdeniz ilçesi Kayatepe İlkokulu, Toroslar ilçesi Hacı Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu ve Mezitli 1 Nolu Geçici Eğitim Merkezi’nde tören düzenledi. İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, okullarda düzenlenen törenlere katılarak, sınıfları gezip öğrencilere karnelerini dağıttı. Törenlerde öğretmen ve öğrencilere mesajlar veren Koca, karnenin, öğretmen, öğrenci ve ailenin ortak değerlendirmesi olduğunun altını çizdi.

Öğrencilerin, Türkiye’nin aydınlık geleceği olduklarına inandıklarını belirten Koca, “Sizler de buna inanın ve yarınlarınızı inşa ettiğiniz bu günlerinizi bu doğrultuda şekillendirip, bilincinde hareket edin. Hedeflerinize ulaşmak için yelkeninizi doğru rüzgarlarla doldurun. Geleceğin adreslerine ulaşmanızın, hayallerinize kavuşmanızın çok da zor olmadığına, bunu başarabileceğinize inanın. İnanmak, başarmak yolundaki en büyük adımdır, unutmayın. Kendinize güvenin. İnancın ve güvenin yol arkadaşı olan programlı çalışmanın sizi hedeflerinize, hayallerinize ulaştıracak pusula olduğunu unutmayın” dedi.

Karneyi başarılı ya da başarısız kılan birçok neden olduğuna işaret eden Koca, her çocuğun kendi gelişimine göre bir yeterliliğe sahip olduğunu vurgulayarak, daha çok sevgi, biraz daha planlama, farklı yaklaşımlar, sabır, hoşgörü ve iyi niyetin ailelerin yol haritası olması gerektiğini söyledi. Velilere de seslenen Koca, “Karne notlarının telafisi mümkündür ancak, özgüveni zedelenmiş, cesareti ve inancı kırılmış, hele hele sevildiğinden kuşkuya düşmüş bir çocuğun tüm bu duygularını, korkularını, hayal kırıklıklarını yok etmek, değiştirmek mümkün olmayabilir. Onların yetişmekte olan birer fidan, açmakta olan birer çiçek olduğunu unutmayınız. Sevginizle çocuklarınızın suyu, güneşi, ışığı olunuz. Ne kurumalarına ne de solmalarına asla izin vermeyiniz” diye konuştu.
 
Editör: Barış Köksal