Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yeni otogardaki iş yerlerinin fiyatlarının yüksek olduğunu savunan otogar esnafı, 3 günlük iş bırakma eyleme başlattı. Otogarda hiçbir firma bilet satmazken, otogara sadece dışarıdan gelen otobüsler girip yolcu indiriyor. Eylemden haberi olmayıp otogara gelen vatandaşlar da çaresiz bir şekilde valizleriyle geri dönüyorlar. 

Mersin'de bir süredir devam eden otogar ihalesi bugünde yapılamadı. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin dükkan fiyatlarını yüksek tuttuğunu savunan otogar esnafı, geniş güvenlik önlemi altında yapılan ihaleye girmedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan ihalede salonun önünde bekleyen otogar esnafı, çağrı yapılan hiçbir dükkan yeri için teklif vermedi.
Otogar esnafı ayrıca tepki amacıyla 3 günlük iş bırakma eylemi başlattı. Otogarda hiçbir firma otobüs bileti satmazken, otogara sadece dışarıdan gelen otobüsler girip yolcu indiriyor. Eylemden haberi olmayıp otogara gelen vatandaşlarda çaresiz bir şekilde valizleriyle geri dönüyorlar. 

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Mersin Otobüs Yazıhaneleri Kooperatif Başkanı Ramazan Avcı, "Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı öncelikle Mersin halkından özür diliyoruz. Ama onlarda bilirler ki insanların en büyük namusu ekmeğidir. Çocukların ekmeğini kazanmak zorunda kalan insanlar başka çaresi kalmayınca ister istemez protesto haklarını kullanmak zorunda kalıyorlar. Bizlerde bugün biletli olan yolcularımızı mağdur etmemek için onları bir şekilde bilet aldıkları yerlere ulaştırıyoruz. Bilet almayanlar için ise Perşembeye kadar bilet satışlarımız durdurulmuştur. Ancak ben burada İçişleri Bakanlığı'na sesleniyor. Turizm büyük bir sektör. Ulaştırma büyük bir sektör. O yüzden bunlar bir insanın eline bırakılmamalıdır. Bunun ortadan kalkması için rekabet oluşturulması gerekiyor. Bunu belediyenin tekeline bırakmamak gerekiyor. Turizm seyahat firmaları sahiplerine de otogar yapma, açma ruhsatı verilmelidir. bunlar verilirse bu tür olumsuzluklar ortadan kalkar. Ne kadar rekabet olursa vatandaş için daha iyi hizmet, güzel hizmet olur" diye konuştu.

Editör: Barış Köksal