Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Orman Genel Müdürlüğü'nün "Karayolu Ağaçlandırması Eylem Planı" çalışmaları doğrultusunda, Bölge Müdürlüğü otoban ve yol kenarlarını ağaçlandırmaya devam ediyor. Bu çerçevede, Mersin ve Tarsus Orman İşletme Müdürlükleri, Çeşmeli-Mersin, Yenice-Tarsus ve Tarsus-Çamalan otoyollarında 2015 sonbaharı ile 2016’nın kış aylarında toplam 113 kilometrelik yolu ağaçlandırdı. Söz konusu yollara servi, sabin ardıcı, fıstıkçamı, zakkum, erguvan, dişbudak, biberiye, akçaağaç ve defne türlerinden oluşan yaklaşık 648 bin adet fidan dikildi.

Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Mersin ve Tarsus Orman İşletme Müdürlükleri, dikilen fidanların bakımları için ihaleye çıktı. İhaleyi kazanan iki firma, bakım çalışmalarına başlarken, ot alma ve çapa işlemleri hızla devam ediyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Genel Müdürlüğümüzün hedef ve politikaları çerçevesinde yapılan bu çalışmalarla karayollarımız daha estetik bir görünüme sahip oldu. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak toplumsal rolümüzün farkındayız. Yol kenarı ağaçlandırmalarıyla birlikte okul, çeşme başları ile köy ve belde yolu kenarlarında ağaçlandırma çalışmalarımız da kesintisiz devam etmektedir. Ağaçlandırma sahalarının korunmasında bizim kadar vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını diliyorum” dedi.

Baca, yol kenarı ağaçlandırma çalışmalarının her yıl artarak devam edeceğini de bildirdi.
Editör: Barış Köksal