Kocaeli Valiliği görevine atanması nedeniyle basın mensuplarına Mersin’de görev yaptığı 4 buçuk yılın kısa bir değerlendirmesini yapan Mersin Valisi Güzeloğlu, “Mersin’e hizmet etmek benim için büyük bir gurur oldu. Hem benim hem de ailem için buradan ayrılmak tabii biraz duygusallığı ve üzüntüyü de beraberinde getiriyor. Görev yaptığım dönem içerisinde halkımızın sevgisini kazanmak benim için en değerli kazanım oldu. Ne kadar hizmet ederseniz edin içine samimiyet katmazsanız, gönüller kazanmazsanız, bir şeyler eksik olur. Meslek ve yönetim yaşantımda hep bunu egemen kılmaya çalıştım” dedi.

-MERSİN’DE ÇOK ÖNEMLİ İŞLER BAŞARDIK-

Vali Güzeloğlu, “Atalarımızın güzel bir sözü ver. Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül sohbet ister, gerisi bahane. İyi şekilde anılmaktır bizim için önemli olan. İşte kalıcı olmak buna bağlı. Mersin Türkiye’nin prototipi. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Ermenisi, Hristiyanı, Musevisi ve tüm bileşenleri ile halkımız bizi çok sevdi. Bizi asıl mutlu eden bu. Mersin’de çok önemli işler başardık. 17’inci Akdeniz Oyunları’nı 500 milyon Tl’yi aşkın bir yatırımla Türkiye’nin en büyük spor organizasyonu ve sportif başarısı ile ve çok kritik bir süreçte güvenlik anlamında hiçbir sıkıntı yaşamadan tamamladık. Mersin dünyanın sporda en iddialı kentlerinden biri haline geldi. Eğitim, sağlık, güvenlik ve sosyal güvenlik başta olmak üzere her alanda Mersin, bölgesini ve ülkesini taşıyan bir zenginliğe ulaştı. Gitmediğimiz hiçbir kişisi, görmediğimiz hiçbir köşesi ve üzerinde çalışmadığımız meselesi kalmadı. Tüm bunları Mersinlilerle başardık. Devam eden projeler var. Şüphesiz devam edecek çünkü hayat devam ediyor. Ben Mersin’de Vali olmanın mutluluğunu ve onurunu yaşadım. En önemlisi Mersinlilerin sevgisini kazandım. Gönül yapmazsan, samimi olmazsan yaptığın hizmetlerin hiçbir değeri kalmaz” ifadelerini kullandı.

Vali Güzeloğlu konuşmasını şöyle noktaladı: “Çok güzel geçen 4,5 yılı vatandaşlarımızla iç içe, paylaşarak, onlara dokunarak ve gönüller arasında köprüler kurarak tamamlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın katkı ve destekleriyle Mersin uluslar arası tanınma katsayını arttırdı. 16 bin kilometreyi aşan Mersin’de bir mucizeyi Mersinlilerle gerçekleştirdik. Allah’a hamd olsun bu güzelliklere ulaştık. Mersinlilere çok teşekkür ediyorum. Bu dönemde birlikte görev yaptığımız Sayın Bakanlarımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza,  Sayın Milletvekillerimize, Sayın Büyükşehir Belediye ve Belediye Başkanlarımıza, Vali yardımcılarımıza, Kaymakam arkadaşlarımıza, il müdürlerimize, ilçe müdürlerimize, her düzeyde görev yapan kamu görevlilerimize ama en önemlisi de bizi her gördüğü yerde içten sevgisini sunan, atama haberini duyduğunda üzüntüsünü ortaya koyan, bizi sevdiğini söyleyen ve bizi mutlu eden tüm Mersinli hemşehrilerimize teşekkür ediyor, sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Bir Mersin sevdalısı olarak onlarla her zaman buluşmaktan keyif alacağımı da belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Kocaeli’nin Türkiye’nin gelişmesini belirleyen büyük bir sanayi kenti, belki de 3’üncü büyük merkezi olduğunu sözlerine ekleyen Vali Güzeloğlu, Kocaeli’ye atanmasının kendisi için büyük bir sorumluluk olduğunu belirterek, bu görevi tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na şükranlarını sundu.
Editör: Barış Köksal