Sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleştirilen bayramlaşmada çocukların büyük bir sevgi ve ilgi gösterdiği Vali Çakacak, onlarla bir süre sohbet etti.
 
Vali Özdemir Çakacak burada yaptığı konuşmada; Bayramları sevgi, saygı ve kardeşlik olarak nitelendirerek “Bir kurban bayramını daha milletçe birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar bizler için son derece müstesna günlerdir. İnsanlarımız bayramlarda yardımlaşma ve dayanışma geleneğimizin en güzel örneklerini gösteriyorlar. Milli duygularımız, dini duygularımız ve vefa duygularımız yoğun olarak yaşanır bu günlerde. Dargınlığımız, küskünlüğümüz varsa bayramın hürmetine küskünlükler giderilir, büyükler ziyaret edilir ve elleri öpülür, küçükler hediyelerle sevindirilir. İşte tüm bunar bayramların güzel hasletleridir.” ifadelerini kullandı.
 
15 Temmuz akşamında Milletçe yaşadığımız hain darbe girişimini ve bu gibi zor günleri unutmayıp bayramın birleştiriciliğini, beraberliğin, hoşgörünün ve karşılıklı dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha hatırlamamız gerektiğine de değinen Vali Çakacak, bayramlarda yaşadığımız bu güzel hasletlerin birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesine vesile olmasını temenni etti.
 
Vali Özdemir Çakacak “ Bayramlarda yaşanılan bu güzelliklerin bayram sonrasında da devam etmesini istiyoruz ki toplumsal huzura en büyük katkıyı yapmış olalım” şeklinde konuştu 12.09.2016
Editör: Barış Köksal