Vali Ali İhsan Su, Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı tarihi ve turistik Kızkalesi'nde turizmcilerle biriraya geldi. Kızkalesi Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan ve turizmciler ile görüşen Vali Su, kızkalesi esnafının da katılım sağladığı toplantıda Mersin’in turizm potansiyeli, yatak kapasitesi, sektörün ihtiyaçları ve sorunları, sektör temsilcilerinin talepleri gibi konular masaya yatırıldı.

Mersin'in büyük bir turizm potansiyelinin bulunduğunu belirten Vali Su, "Ancak 30 bin yatak kapasitesi Mersin için çok düşük bir rakam. Antalya'nın 450-500 bin yatak kapasitesinin olduğunu biliyoruz. Mersin'deki yeni turizm alanları ve havaalanımızın tamamlanmasının turizmi tetikleyeceğini öngörüyoruz. Mersin'in turizm potansiyeli çok yüksek. Tarih var, kültür var, inanç turizmi var, doğa var, deniz var. Bakıyoruz Mersin'de bunların hepsi var. Denize gir 20 dakikada yaylaya çık, kahvaltını yap, Cennet Cehennemi gez. Bu potansiyeli değerlendirmemiz gerikiyor" dedi.


"Ortadoğu'da olaylar dursun, Mersin'de turizm patlar"

Turizm yaparken turisti meşgul edecek destinasyonların olması gerektiğini de dile getiren Vali Su, "Bunun için Tarsus'ta Erdemli'de Silifke'de projelerimiz var. Bir Uzuncaburç, Efes gibi olacak. Buraları başlı başına bir destinasyon yapacağız. Cennet Cehennemle ilgili çalışmalarımız var. Diğer taraftan kazı çalışmaları devam ediyor. Bakın şunu görüyorum, eğer Ortadoğu'da olaylar dursun, Mersin'de turizm patlar, vali bey dediydi dersiniz" diye konuştu.
Kızkalesi gibi bir potansiyelde turizmin 3 ay değilde 12 aya yayılması için çalışma yapılması gerektiğini anlatan Vali Su, sağlık turizmini de Kızkalesi'ne kazardırma anlamında destek olabileceklerini belirtti. Su, "Kış içinde Kızkalesi'nde ne yapabiliriz sorusu aklıma sağlık turizmini getirdi. Avrupa Birliği ülkelerinde bir kişi sağlığı için 1 ayda bin Euro para harcıyor. Bu konuyu değerlendirip birşeyler yapabiliriz. Düzenlenecek panelde, toplantıda sizleri uzmanlarla buluşturabiliriz. Bir örnek otelle başlanıp devamı getirilebilir. Eğer sizinde düşünceleriniz varsa biz her konuda size destek olmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Editör: Barış Köksal