MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Yönetim Kurulu Üyeleri, öğrenciler ve okul idarecileri tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, öğrencilerin sevgi gösterileri ile oldukça duygulandı. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun, doğum gününü unutmayan öğrenciler hep birlikte alkışlar eşliğinde doğum gününü kutladılar.

Yapılan kutlamalar duygulu anlara sahne olurken Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu sonrasında okul binasını ineceleyerek sınıfları gezdi ve öğrencilerle sohbet etti.

İlk olarak Bilgisayar Labaratuar’nda öğrencilerle biraraya gelen Vali Güzeloğlu, sonrasında sınıfları gezerek yetkililerden bilgi aldı. Deney yapan, ders işleyen öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Güzeloğlu, “4 buçuk yıl önce sizler gibi pırıl pırıl gençlerimizin Mersinimizin ve ülkemizin kalkınması hizmet etmeniz üzere yetiştirilmeniz amacıyla bu okulumuzu Organize Sanayi Bölgemize ve ilimize kazandırdık. Bismillah dedik ve ilk adımımızı attık. Türkiye’ye örnek olduk. Bu okulda daha önce eğitim gördükten sonra şu anda çalışan veya üniversitede okuyanlar var. Hedeflerimize giden yol, bu kentin geleceği olan, eğitimi, niteliği gelişmiş böylesi okullarımızda, uygulayıcı üretim bandında, fabrikalarımızda çalışarak eline altın bileziğini takan siz sevgili gençlerimizden geçiyor. Sizlerle birlikte ülkemizi 2023 yılı hedeflerine hazırlayacak ve taşıyacağız. Var mısınız?” şeklinde konuştu.

Öğrencilere başarılar dileyen Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Sizlerin üzerindee en büyük emeği harcayan anne ve babalarınıza selamlarımı iletin. Allah’a emanet olun” diye ekledi. 

Proje üreten bir öğrencinin çalışmaları hakkında anlattığı bilgileri dinleyen Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, başarılı genci tebrik ederken, daha sonra öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi ve bu fotoğrafın Mersin’den götüreceği en anlamlı hatıra olacağını kaydetti. 

Sonrasında deney yapan ve ders gören son sınıf öğrencileriyle buluşan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Sizler kendinizi, ailenizi ve ülkenizi güzel günlere ve geleceğe taşıyacak bilgiye ve zekaya sahipsiniz. Üniversite sınavlarında hepinize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.





Editör: Barış Köksal