MEÜ Rektörlüğü tarafından geleneksel olarak düzenlenen tören Çiftlikköy Yerleşkesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde yapıldı. Akademik ve idari personeli bir araya getiren törene, Rektör Prof. Dr. Suha Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gürol Emekdaş, Prof. Dr. Yüksel Özdemir ve Prof. Dr. Mustafa Aksan, Genel Sekreter Prof. Dr. Burak Çimen, dekanlar, müdürler ile akademik ve idari personel katıldı. Törende atanan, akademik yükselme yapan, üniversitemiz adresli bilimsel yayın yapan öğretim elemanları ve emekliye ayrılan personel taltif edildi.
Rektör Aydın, törende yaptığı konuşmada, MEÜ’nün kalite konusunda bulunduğu noktanın oldukça başarılı olduğunu belirterek, bu başarıda tüm üniversite personelinin payı olduğunu kaydetti. MEÜ’nün kalite serüveninin Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında TS EN ISO 9001 belgesinin alınmasıyla başladığını söyleyen Aydın, gelinen noktada EFQM Mükemmellikte Yetkinlik 4 Yıldız belgesine kavuştuğunu ve ilk başvurusunda bu belgeyi alan ilk üniversite olduğunu vurguladı. Bundan sonraki hedeflerinin Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız belgesi olduğunu dile getiren Aydın, çok ufak rötuşlarla bu belgeyi de alabileceklerine inandıklarını ifade ederek, “Bunlar kaliteden ödün vermeden, onu her gün daha ileriye götürerek edindiğimiz kazanımlardır. Birlik olduğumuz ve ülkedeki diğer üniversitelerden farklı olduğumuz için bu başarıları elde ettik. Çizgimizden ve prensiplerimizden taviz vermedik, vermeyeceğiz” dedi.
Üniversitenin Mühendislik ve Tıp Fakültelerinin de akredite edilerek kaliteli eğitim verdiklerini belgelediklerini aktaran Prof. Dr. Aydın, ayrıca Fen-Edebiyat ve Eğitim Fakültelerinin de akreditasyon çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Törende daha sonra Rektör Aydın, 2013 yılında profesör olan 33 öğretim üyesine profesörlük belgeleri, MEÜ’ye yeni atanan profesörlere çiçekleri, emekliye ayrılan akademik ve idari personele ise hizmetleri anısına plaketlerini takdim etti. 2013 yılında doçent olan 43, yardımcı doçent olan 75 öğretim üyesine ise çiçekleri fakülte dekanları ve yüksekokul müdürlerince verilirken, EFQM Mükemmellikte Yetkinlik 4 Yıldız belgesinin alınmasına katkı sağlayan akademik ve idari personele teşekkür belgeleri de Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Aksan tarafından takdim edildi.

Törenin ikinci bölümünde ise 2013 yılında sağlık bilimleri, fen ve sosyal bilimler dalında yayın yapan ve yayınları Citation Index’te yayınlanan öğretim elemanlarına rektör yardımcıları ile dekan ve müdürler tarafından belge takdim edildi. Törenin ardından Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi Fuayesi’nde yılbaşı resepsiyonu düzenlendi.
Editör: Barış Köksal