Modern sanat akımlarına bağlı kalarak hazırlanmış 30 çalışmanın yer aldığı serginin açılışı, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde yapıldı. Açılışa İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Senem Duruel Erkılıç, dekan yardımcıları Doç. Dr. Aslıhan Doğan Topçu ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Taylan, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mesut Bulut ile İletişim Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı. Açılışta konuşan Prof. Erkılıç, Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin düzenli olarak fotoğraf sergileri açmaya devam ettiklerini belirterek, bunun önemine vurgu yaptı.

Öğrenciler adına söz alan Gazetecilik Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Ahnaz Çetiner de sergiyi modern sanat akımları kapsamında hazırladıklarını söyledi. “Fotoğraf çalışması bizler için farklı bir deneyim oldu, fotoğrafları çekerken çok eğlendik” diyen Çetiner, çalışmalar sırasında kendilerini destekleyen Uzm. Mehmet Acar’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından serginin açılışına geçildi. Açılış kurdelesini Prof. Senem Duruel Erkılıç, Prof. Dr. Mesut Bulut, Uzm. Mehmet Acar ve öğrenciler birlikte kesti. Açılışın ardından sergiyi gezen katılımcılar, fotoğraflarla ilgili bilgiler aldı. Dadaizm, Empresyonizm, Fütürizm, Kübizm, Fovizm, Sürrealizm gibi çok sayıda sanat akımından izler taşıyan sergi, bir hafta boyunca ziyaret edilebilecek.
Editör: Barış Köksal