MEÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, play-off grubunda Adana Botaş Spor, Güre Belediyesi, Ordu Spor, Samsun 55 Gençlik ve Antakya Homend Şirince takımları ile oynayacak olan takım, bu grupta ilk ikide yer alarak bir üst tur olan 'Final 6'ya kalmayı hedefliyor. Final 6 ile TKBL’ye çıkacak takımlar arasında yer almanın önemli bir başarı olduğunu belirten Mersin Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Gürol Emekdaş, “Misyonumuza uygun bir takım oluşturduk. Mersin Üniversitesini başarı ile temsil eden ve takdir toplayan kadın basketbol takımımızı ve teknik ekibini kutluyorum” dedi.

Hedeflerini adım adım büyüten basketbol takımlarının yanı sıra altyapılara yaptıkları yatırımların meyvesini almanın kendilerini gururlandırdığını ifade eden Emekdaş, üniversiteyi sporda da büyük başarılar kazanarak üst sıralara taşımak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydetti. Basketbol altyapısından milli takıma oyuncu yetiştirdiklerinin altını çizen Emekdaş, bunun yanı sıra Mersin’de genç bayanlar kategorisinde başarılar elde eden kız basketbol altyapısının hedefinin, yine geçen sezon olduğu gibi gruplara katılarak şampiyonluk yaşamak ve ardından Türkiye Şampiyonası’na katılma başarısını göstermek olduğu dile getirdi.

Kadın Basketbol Takımı’nın uzun yıllardır genç bayanlar kategorisinde Mersin’de olmayan başarıyı yakaladığını vurgulayan Emekdaş, “Basketbol altyapımız, üniversitemizi ve kentimizi başarıyla temsil etmekte olup başka takımlara da ilham kaynağı oluşturmaktadır. Basketbolun yanında altın madalyalara ambargo koyan ve milli takım aday kadrosuna sporcu gönderen yüzme branşımız, bölgesel ligde mücadele eden ve başarılı bir grafik çizen kadın takımı, altyapısı ve çalışkan teknik ekibiyle voleybol branşımız, kategorilerinde Türkiye’de ilk 4 içerisine girmek için çalışan sporcularımızla jimnastik branşımız ve başarılarına süreklilik kazandıran tenis branşımız bizleri onurlandırmaya devam etmektedir. Bu başarıları elde etmek ve devam ettirmek için 500’ün üzerinde çocuğumuza spor okullarımızda kaliteli ve uygun hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kadın basketbol takımı baş antrenörü ve spor okulları sorumlusu Davut Güngör de “Takımızın çok güçlü takımların bulunduğu ligde play-off gruplarına kalması bizi mutlu ediyor olsa da hedefimiz Final 6’ya kalarak çok daha büyük bir başarı yakalamak. Hedefimize ulaşmak için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.

Editör: Barış Köksal