Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde faaliyete başlayan Göz Bankası, 7 ayda 61 kornea temini yaptı. 2'si kısmi 45 nakil yapılırken, 14 kornea ise nakil için il dışına gönderildi. Ayrıca merkezde 44 keratokonus hastasına çapraz bağlama işlemi uygulandı.

MEÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalım bünyesinde faaliyete başlayan Göz Bankası, 7 ayda önemli çalışmalara imza attı. Kısa sürede 61 kornea temini yapan banka, bu süreçte 45 nakil gerçekleştirdi. 14 kornea ise nakil için il dışına gönderildi.

Yaptıkları çalışmalarla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Göz Bankası Tıbbi Müdürü Dr. Erdem Dinç, faaliyete başlayan göz bankasının, kent sınırları içinde kurulan ilk ve tek banka olduğunu, bölge insanına önemli hizmetleri vermeyi hedeflediklerini söyledi. Merkezin son teknolojik cihazlarla donatıldığını dile getiren Dinç, "3 hekim, 1 hemşire ve 2 tekniker ile ilimiz dışındaki göz bankalarında kornea nakli için sıra bekleyen hastalarımıza daha kolay ulaşılabilir tedavi imkanı sunuyor. Klinikte kornea naklinin yanı sıra keratokonus hastaları için çapraz bağlama tedavisi de yapılıyor.Bu tedavi yöntemini de ilimizde kamu hastanelerinde bir ilktir" dedi. 

Editör: Barış Köksal