MEÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, MEÜ Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) tarafından düzenlenen “Mobbing ve Cinsel Taciz” çalıştaya, Çukurova, Ankara, Anadolu, Mimar Sinan ve Boğaziçi Üniversitelerinden öğretim üyeleri ve uzmanlar katıldı. Çalıştayın ev sahipliğini ise MEÜ MERKAM Müdürü Prof. Dr. Bahar Taner ile Mobbing ve Cinsel Taciz Çalışma grupları üyeleri temsil ettiler.

Moderatörlüğünü MEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bediz Yılmaz Bayraktar’ın yaptığı oturumlarda konuk üniversitelerin kadın sorunları araştırma merkezlerinin temsilcileri, üniversitelerinde gerçekleştirdikleri mobbing ve cinsel taciz çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdiler. Ayrıca “Mobbing ve Cinsel Tacizi Önleme Yönergesi” ile “Mobbing ve Cinsel Tacize Karşı Üniversite Politika Belgesi”nin hazırlık süreçleri ve kapsamı hakkındaki birikimler paylaşıldı.

Çalıştay sonucunda hazırlanan sonuç bildirgesinde, mobbingin insanların verimli çalışma hakkını engellediği, sağlığı ve yaşamı tehdit ettiği, iş ortamındaki çalışma barışını bozduğuna işaret edildi ve cinsiyet farkı gözetmeksizin tüm çalışanları etkisi altına aldığı için kurumlarda bu konuda önlemlerin alınmasının gerekliliği vurgulandı. Üniversitelerde Mobbing ve Cinsel Tacizi araştırmaya yönelik ortak bir araştırma projesinin gerçekleştirilmesine karar verilen çalıştay, teşekkür belgelerinin sunumunun ardından sona erdi.
Editör: Barış Köksal