İnşaat ihalesi askı sürecinde olan fakülte tamamlandığında, Yenişehir Kampüsü’ndeki Eğitim Fakültesi yeni yerine taşınacak. “Bu kadar güzel bir yer okul olarak kalmamalı” diyen MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın, boşalacak Yenişehir Kampüsü için önerisi ise otele dönüştürülmesi. 

Mersin Üniversitesi, bir taraftan bilimsel ve akademik çalışmalara hız verirken, bir taraftan da fiziki anlamda gelişmeye ve genişlemeye devam ediyor. Yeni fakültelerin yolda olduğu, bazılarının YÖK’te karar aşamasında bulunduğu üniversite, Mersin’e yeni ve devasa bir fakülte binası da kazandıracak. Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, yeni çalışmalarını İHA’ya anlatarak, Mersin’e müjde verdi. Çiftlikköy Kampüsü’ne yeni bir eğitim fakültesi yapacaklarını ve mevcut fakülteyi buraya taşıyacaklarını belirten Çamsarı, Yenişehir Kampüsü’nün de boşaltılacağını söyledi.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK FAKÜLTELERİNDEN BİRİNİ MERSİN’E YAPACAĞIZ”

“Eğitim Fakültesi yukarı taşınıyor artık” diyen Çamsarı, Çiftlikköy Kampüsü’nde Mimarlık Fakültesi’nin kuzeybatısında yeni bir eğitim fakültesi binası yapacaklarını söyledi. İnşaatına bir-iki ay içinde başlamayı hedefledikleri fakülte inşaatının ihalesinin bittiğini ve şu an askı sürecinde olduğunu bildiren Çamsarı, “İhaleye itiraz süresi gelecek perşembe günü bitiyor. O güne kadar itiraz olmazsa biz firmaya ‘gelin başlayın’ diyeceğiz ve yakında temelini atacağız. Türkiye’nin en büyük eğitim fakültelerinden birini yapacağız Mersin’e ve Yenişehir Kampüsü’nün boşaltılması söz konusu olacak. O zaman orayla ilgili de tasarruflar söz konusu olacak bizim açımızdan” dedi.

İnşaat sürecinin 12 ay ile 16 ay arasında değişebileceğini dile getiren Çamsarı, “Bu hesaba göre, 2017 sonlarına doğru Eğitim Fakültesi taşınmış olur. Yeni yapacağımız fakültenin yaklaşık 13 bin 500 metrekare kapalı alanı var. Bu saf kapalı alan, biz daha sonra etrafına eklentiler yapabiliriz. Yani eğitime ayırdığımız 13,5 dönüm bir alan var. Sınıfları, odalarıyla devasa bir eğitim fakültesi olacak. Hatta yanında bir de kreş düşünüyoruz. Zaten Eğitim Fakültemiz çok başarılıdır ve çok üreten bir yer. Burayı yapınca da daha bir umutluyuz” diye konuştu.

“BU KADAR GÜZEL BİR YER OKUL OLARAK KALMAMALI, OTELE DÖNÜŞTÜRÜLMELİ”

Eğitim Fakültesi’nin yeni binası bitince Yenişehir Kampüsü’nün de kalkacağını ifade eden Rektör Çamsarı, boşalacak kampüsün durumunun şu an istişare edildiğini söyledi. Çamsarı, kampüsle ilgili önerisini ise şöyle dile getirdi: “Benim gönlümden geçeni söyleyeyim; orada çok güzel ses sistemi olan bir salonumuz var, yanında binamız var. Fakat diğer kalan 25 dönüm yer eski bir bina, çok eski bir misafirhane orası. Orası ya güzel uluslararası bir zincir otel olabilir veya pek zannetmiyorum ama o bina ıslah edilebilirse belki tekrar otel şekline dönüştürülebilir. Ama benim şahsi kanaatim, bu kadar güzel bir yerin bir okul olarak kalmaması yönünde. Şehrin en güzel yeri orası. Oranın daha sosyal kullanılması, halkla bütünleşmiş, halkın daha çok girip çıktığı bir yer olması daha mantıklı.”

“4 BİN KİŞİLİK KARDİYOLOJİ KONGRESİNİ MERSİN’E GETİREBİLİRİM AMA BARINDIRACAK YER YOK”

Mersin’de bir taraftan turizmin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi çalışmaları devam ederken, diğer taraftan özellikle kongre turizminde kente gelecek konukları ağırlayacak yatak olmadığına dikkat çeken Çamsarı, “Biz yatak kapasitemizi artırırsak, ben bugün Kardiyoloji Kongresi’ni Mersin’e getirebilirim. Ben de kardiyoluğum, meslek örgütüme böyle bir öneri götürsem, kongreyi bu sene burada yaparlar. Ama bunlar geldiklerinde 4 bin kişi geliyorlar. 4 bin kardiyoloğu bizim burada barındırmamız mümkün değil. Zaten Mersin’de ilçeler dahil toplam 7-8 bin civarında yatak var. Merkezde zaten çok az. Bu nedenle bizim bu tür toplantıları yapabilmemiz için yatak ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal