İçel Soroptimist Kulübü'nden yapılan açıklamada, kulübün, Mersin Çevre Orman Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde 2007 yılında Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerleşkesi’nde kurduğu iki bin ağaçlık İçel Sorptimist Kulübü Hatıra Ormanının, yine Mersin Üniversitesince kesilerek yerine bina inşasının başladığının tespit edildiği bildirildi.

Kulüp üyelerinin, Dünya Çevre Günü nedeniyle hatıra ormanını ziyaret etmek istemesiyle açığa çıkan olay karşısında üzüntülerini dile getiren İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Sevinç Şanlı, "İçel Soroptimist Kulübü Hatıra Ormanı, 2007 yılında Mersin Üniversitesi’nin yer göstermesi ve Mersin Çevre ve Orman Müdürlüğü ile yapılan bir protokol doğrultusunda iki bin ağaç dikilerek tesis edilmişti. Anılan protokol ile oluşturulan orman, 10 yıllık kesintisiz bir mücadele, sürekli bakım ve kuruyan ağaçların yerine yenilerini dikilmesiyle var edildi. Böylece bakımı yapılmış, Mersinlilerle birlikte koruyup yaşatmayı başarmıştık.

Fakat ormanımızın bilim ve sanat yuvası olarak değerlendirdiğimiz bir kurum tarafından yok edildiğini üzülerek öğrenmiş bulunuyorum. Yıllardır Mersin’in çevre sorunlarına hiçbir karşılık beklemeden sahip çıktığımız gibi, en önemli odak noktamızdan biri de çevre olmuştur. Bu bize gerçekten çok ağır gelmiştir. 47 yıldır şehrimiz için yaptığımız her türlü hizmeti ve yüzlerce insanın emek ve alın terini yok sayanları kınadığımızı bildirmek isterim . Bu gerçekten çok acı, böylesine değerli bir ormanın yok edilmesinin derin acısını tüm Mersinlilerle paylaşıyorum” dedi.
 

Editör: Barış Köksal