Festivalin değerlendirme toplantısı Uluslararası Müzik Festivali binasında yapıldı. Toplantıda festival yürütme kurulu üyeleri, festivalle ilgili bilgileri paylaştı. Burada Yürütme Kurulu adına açıklama yapan üye Halil Delibaş, bu yılki festivalin 'çok kültürlü bir kentin sanat sevgisinin' dünyaya yansıyan sesi olduğunu söyledi. Bu yıl 251 yerli, yabancı sanatçıya ev sahipliği yaptıklarını belirten Delibaş, "7 bin 500 kişinin izlediği konserlerde, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte piyanist Gülsin Onay, İngiliz keman virtüözü Charlie Siem, İspanyol şarkıcı Buika, Bülent Ortaçgil, Norveçli gitarist Christina Sandsengen, ud, perküsyon ve kemanı bir araya getiren Yair Delal, Erez Mounk ve Cihat Aşkın gibi iz bırakan isimler yer aldı. Prof. Nevet Kodallı Yükselen Yıldızlar Akşamı ise klasik müzik dünyasının yeni virtüözlerinin yıldızlaştığı ilham verici bir konser oldu" diye konuştu.
Yerelden evrensele bir program anlayışını benimseyen festival kapsamında etkinliklerin Tarsus'tan Kızkalesi'ne kadar geniş bir alana yayıldığını kaydeden Delibaş, "Özellikle Devlet Halk Dansları Topluluğu gösterileri, kültürel bir buluşma ve sentez sağladı. Ancak belli bir dönemde kültürel ve sanatsal anlamda bir durağanlık yaşayan kentimiz MDOB, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarımızın ve Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisemizin açılışıyla yeniden yaşamın renklerine ve seslerine katkı vermeye başlamıştır. Amacımız kentimizi bu anlamda daha yukarılara, layık olduğu yerlere taşımaktır. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Türkiye'nin önde gelen festivallerinin kulvarında ilerlerken yurt dışında ismini duyurma iddiasını da güçlendiriyor. Çıtası her sene yükselen festivalin güçlü bir mesajı var; 'çok kültürlü, toplumlarda barış ve sevginin anahtarı çok sesli paylaşımdır" şeklinde konuştu.
Festivale devlet, belediye, kamu kurum ve kuruluşlarının oldukça destek verdiğini dile getiren Delibaş, "Mersin Uluslararası Müzik Festivali için her yıl destekçi kurum ve kuruluşların oluşturduğu belli bir bütçe ile yola çıkan sanat etkinlikleri derneği, bu yılda festivalin mali tablosunu kamuoyu ile paylaşarak kültür ve sanat alanında da yönetimde şeffaflığın önemini vurguluyor. Bu yıl festival gideri olarak 1 milyon 28 bin 600 TL gitmiştir. Mersin artık 2015 için hazırlanıyor" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kurul üyeleri basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Editör: Barış Köksal