Bugüne kadar TÜRSAB Mersin YTK Başkanlığı İbrahim Kırmızıer tarafından yürütülüyordu. 3 Ağustos tarihinde yapılan seçimle başkanlığa Hakan Bayındır seçildi. Uzun yıllardır sektörde faaliyet gösteren Bayındır; 5 dönemdir Türsab YTK yönetiminde aktif olarak çalışmalara katılmış olup bunların yanında üye olduğu diğer kuruluşlarda da adını duyurmaktadır. Sektörü temsilen Mersin Ticaret ve Sanayi odasında meclis üyeliği, Mersin Turizm İşletmecileri derneğinde başkan yardımcılığı ve Mersin Girişimci İş adamları derneği yönetim kurulu üyesi olarak varlığını gösteriyor.

Başkanlığa seçilmesi sonrası, önceki dönem YTK başkanı olan İbrahim Kırmızıer’e teşekkür eden Bayındır, konuşmasında; Mersin’de turizmin gelişmesi için çalışacağını; bu amaçla gerek özel sektör gerek kamu kesimi, gerekse sivil toplum kuruluşları ile ciddi bir ilişki ve koordinasyon içinde olacaklarını ifade etti.  


Bayındır, konuşmasının devamında turizmin gelişmesi için kamu otoritesinin koordinatörlüğünün ve yaptırım gücünün şart olduğuna dikkat çekti. Bu çerçevede, Mersin Valiliği ve valiliğe bağlı başta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve diğer kamu birimleri ile işbirliğini geliştirme arzusunda olduklarını belirtti. 

Diğer taraftan, bir ilde turizmin gelişiminde yerel yönetimin de son derece etkili ve önemli olduğuna dikkat çeken Bayındır, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ile ilin turizm sorunlarının çözümüne ortaklaşa katkı sağlama niyetlerinde olduğunu ve bunun için elinden geleni yapacağını ifade etti. Ayrıca Mersin’de faaliyet gösteren Mersin, Toros ve Çağ Üniversitesi ile faaliyete başlayacak olan Tarsus Üniversitesi ile de gerek proje bazlı gerekse eğitim temelinde var olan ilişkileri güçlendirmeye uğraşacağının sözünü verdi. Mersin’in kilit aktörlerinden Mersin Sanayi ve Ticaret Odası ve turizmde önemli işler yapan MERTİD Mersin Turizm İşletmecileri Derneği başta olmak üzere, şehrin tüm sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde olacaklarını açıkladı. 

Bayındır, Mersin’in çok önemli bir turizm potansiyeli olduğunu, bunun değerlendirilmesinin başta yerel halk olmak üzere, hem kamu hem de özel sektör için önemli olduğunun altını çizdi. Zamanın mazeret değil, iş yapma zamanı olduğunu, bu nedenle de turizmle doğrudan ilgisi bulunan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara, özellikle yetki sahibi kişilere önemli görevler düştüğünü belirterek konuşmasına son verdi.


        
 

Editör: Barış Köksal