Vali Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte Mezitli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi kapsamında Mersin’in Türkiye birincisi olmasının ardından, kentin birincisi olan merkezi Mezitli ilçesinin gönül elçileri ile buluşan Güzeloğlu, Mezitli’nin en fazla gönül elçisine sahip ilçe olduğunu kaydetti. Gönül elçilerine hitap eden Güzeloğlu, zenginliğin yüce bir gönle sahip olmak anlamına geldiğini vurguladı. Bugün insanlığın en çok ihtiyaç duyduğu şeyin sevgi olduğunu ifade eden Güzeloğlu, “Sevgiyi çoğaltmak, kardeşlik hukuku ve temeli üzerinde ilişkileri güçlendirmek gerekir. İşte bu gönül elçileri hareketi, Sayın Başbakanımızın eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi’nin başlattığı bu hareket aslında bizim kültürümüzün, geçmişimizin ve kimliğimizin değerleri olan bu kavramları yeniden güçlü bir hale getirmeyi amaçlıyor. Yoksa her insanın yüreğinde bu var. Fakat bunu organize bir şekilde ihtiyaç sahibiyle buluşturmanın ve buna dönük çabaları yoğunlaştırmanın amacını taşıyor” dedi.

Hayat koşuşturması içinde çoğu şeyi kaçırdıklarına dikkat çeken Güzeloğlu, “Yanı başımızdaki zorda ve darda olanın bile farkında olmadan yanından geçip gidiyoruz. Aynı apartmanın katları arasında bile selamı zor verir hale geliyoruz. Aynı iş yerinde yanınızda masada çalışan arkadaşınızın yaşadığı sıkıntının bile farkında olmuyoruz. Hatta daha ötesi var; aynı ailenin bireyleri arasında bile çoğu zaman artık iletişim çok güçlü değil. Tüm bunlar bir toplum ve toplumun değeri aile için savunulabilecek ve sürdürülebilecek bir şey değildir” diye konuştu.
Gönül Elçileri Hareketi’nin bu anlamda ‘dur bakalım’ dediğini hatırlatan Güzeloğlu, “İnsani değerlerimizi yeniden bir hatırlamamız gerekir. ‘En son karşılıksız ne zaman bir iyilik yaptım’ diye kendi kendimize sormamız gerekir. Bunları sormaya başladığınızda eminim cevaplar kendiliğinden gelecektir” ifadelerini kullandı.

Çok kısa bir sürede yeni başlayan bu projenin çığ gibi büyüdüğünü dile getiren Güzeloğlu, “Ne mutlu bize ki, Mersin gönül zengini insanlarıyla en önde yürüyor. Sıklıkla söylediğim gibi Mersin’e her zaman birincilik yakışıyor. Çok şükür Mersin yine bizi mahcup etmedi” şeklinde konuştu.

Devletin her kurum ve kuruluşunun bu hareketin içinde yer alan herkese sonuna kadar açık olduğunun altını çizen Güzeloğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Hiç düşünmeden yapabileceğiniz şeyi az veya çok demeden gelin bize. Çünkü bir insanın her şeyi olabilir. Ama unutmayın ki, her şeyi olan birinin kapısını çalacak biri yoksa o kişi dünyanın en yoksunu ve en sevgi muhtacı olan kişisidir. Şu kapıları komşularınızdan başlayarak bir çalmaya başlayalım. Kapıları çalıp bir hal hatır soralım. Bir ihtiyacı var mı onu bir soralım. Gücümüz yetiyorsa biz karşılayalım. Yetmiyorsa kapısını çaldığımızın ihtiyacını devletin kurumlarına taşıyalım. Bugün itibariyle bu kentin bütünlüğünde, her köşesinde ve her kesiminde kim varsa devlet adına hepsi bizim mesuliyetimiz, hepsi bizim hizmet vereceğimiz en değerli kişimizdir. Ama bilgimizin ve haberimizin olması gerekiyor. Bunu çoğu zamanda sizler bilip bize ileteceksiniz.”
Ziyarette, Ayşe Güzeloğlu da gönül elçilerine rozetlerini taktı.

Editör: Barış Köksal