Mersin Büyükşehir Belediyesi Haberleşme ve Sinyalizasyon Şube Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, 140 adet akustik ses sistemli yaya geçiş ikaz cihazının, 21 pilot kavşakta trafik ikaz lambalarına yerleştirildiği bildirildi. Trafik lambasında hangi ışığın yandığını herkesin duyabileceği bir yükseklikte ses çıkaran sistemde, özellikle engelli vatandaşlar, yaya yollarından daha güvenli bir şekilde geçebilecek.

Hastane, Mezitli Belediyesi önü, Kuyuluk, Marina, stat, MEŞTİ, Forum, Tulumba, Hilton, Nokta, Yunuslu, Göçmen, PTT, Kipa, Üniversite, Üniversite Yolu Groseri önü, Çevre Yolu Migros, Carrefour, Beşyol Plaza ve Dumlupınar kavşaklarına yerleştirilen ‘akustik ses sistemli yaya geçiş ikaz cihazları’ sayesinde, hangi trafik lambasının yandığını sadece engelli vatandaşlar değil, dalgın olan insanlar da duyabilecek.

Pilot noktalardaki uygulamalardan sonra bu cihazların, şehrin genelindeki trafik ikaz lambalarına da yerleştirilmesinin planlandığını kaydeden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin’de engelleri kaldırmaya yönelik yapmış olduğumuz çalışmalar kapsamında, şehir içi trafiğinde kullanılan trafik ikaz lambalarına sesli ikaz sistemi monte ederek, trafikte de engelleri ortadan kaldırmaya başlamış oluyoruz. Hepimizin birer engelli adayı olduğunu düşünürsek, bu hizmetin ne kadar da önemli ve gerekli olduğunun farkına varmalıyız. Engelsiz Mersin sloganıyla çıktığımız bu yolda, kendilerini toplumdan soyutlayan engelli vatandaşlarımız artık rahatlıkla sokağa çıkabilecek” dedi.

Editör: Barış Köksal