Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, yaz aylarında artan sahil bandı trafiğini rahatlatmak amacıyla Mersin Valiliği koordinasyonunda bir dizi önlem alındığı bildirildi. Mersin’in sahil kenti olması dolayısıyla özellikle yaz aylarında yoğun nüfus artışı yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte, yerli ve yabancı turistin yanı sıra Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Niğde ve Adana illerinden de çok sayıda vatandaşın, araçlarıyla hafta sonlarını değerlendirmek üzere Mersin’e geldikleri kaydedildi. Bunun sonucunda, Mersin il merkezi ile Silifke ilçesi arasında yer alan D-400 karayolunun batı yönünde cuma, cumartesi ve pazar günleri özellikle sabah saatlerinde, trafikteki araç sayısının normalin üzerinde artış gösterdiği ifade edilen açıklamada, “Hafta sonlarını değerlendirmek üzere ilimize gelen tatilcilerin, pazar günleri öğle saatlerinde dönüşe geçmelerinden dolayı D-400 karayolu doğu istikametinde uzun araç konvoyları oluşmaktadır. Öyle ki, bu yoğunluk içerisinde acil geçiş üstünlüğüne sahip itfaiye ve ambulans gibi acil müdahale araçlarının geçişleri zorlaşmakta ve bu durum telafisi mümkün olmayan kötü sonuçlar doğurabilmektedir” denildi.

Bu kapsamda, artan trafiğin Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı görevlileri ve Mersin Emniyet Müdürlüğü personelince polis helikopteri vasıtasıyla havadan gözlemlenerek denetlendiği bildirilen açıklamada, “Yapılan denetimler sonucunda, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra tüm vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde tatillerini geçirebilmeleri, trafik yönünden herhangi bir sorun yaşamamaları amacıyla Mersin Valiliğimizce, yaz sezonu boyunca birtakım tedbirlerin öncelikli olarak alınmasına karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, alınan önlemler şöyle sıralandı:

“24 Ağustos 2014 Pazar günüden itibaren Çeşmeli-Silifke arasındaki yol güzergahında bulunan ışıklı kavşaklar 16.00-21.00 saatleri arasında Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü görevlilerince flaşöre alınmış, güvenli ve seri olarak geçişlerin sağlanabilmesi için flaşöre alınan tüm ışıklı kavşaklarda trafik ekipleri görevlendirilerek karayolu trafiğinin daha akıcı hale getirilmesi sağlanmıştır. Alınan bu tedbirler, turizm sezonunun bitimine kadar devam ettirilecektir”

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlardan öncelikle kendi can ve mal emniyetleri, huzurlu ve güven içerisinde seyahatlerini sürdürebilmeleri için alınan önlemlere uymalarını isterken, trafik uyarı, ikaz, işaret ve işaretçilerine de azami riayet etmeleri konusunda sürücüleri uyardı.
Editör: Barış Köksal