‘Herkesin Haberi Olsun’ sloganıyla yayın hayatına başlayan Mersin Times Gazetesi, 7’inci kuruluş yıldönümünü Sultaşa Otel’de düzenlenen geceyle kutladı. Mersin Times’ı anlatan tanıtım filminin gösterilmesiyle başlayan gecede, kent ekonomisine dokunarak Mersin ve Ülkemize yaptığı yatırımlarla katma değer sağlayan beş iş insanına başarı plaketi verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, HDP İl Eşbaşkanı Fatmagül Demirtağ, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, MESİAD Başkanı Hasan Engin, MESİAD Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler, TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, MORSKUD Başkanı Ahmet Baran, Prof. Ahmet Özer ve çok sayıda iş dünyasından davetli geceye katıldı.

“KENTE KATKI SUNANLARIN YANINDAYIZ”

Açılış konuşmasını yapan Mersin Times Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kerem Türk, uzun yıllar çeşitli ulusal ve uluslararası kuruluşlarda çalıştığını, mesleğini severek icra ettiğini anlattı. Kerem Türk; “Hayatın her alanında yer alan gazetemizin bugün 7’inci yılına girmesinin yanında; bu kadar değerli davetlinin kutlamamıza teşrif etmiş olması bizi ayrıca onurlandırdı. Her zaman ilkeli ve tarafsız bir şekilde kente katkı sunanların yanında yer aldık. Çalışma arkadaşlarımızla Mersin’e ve Mersinlilere ses olamaya çalıştık. Tamamı ile basın meslek ilkelerine bağlı olarak çalışıyoruz. Ekonomi ağırlıklı yayınımızın yanına kentten ve kent insanlarından haberler ekliyoruz. Gecemize katılarak onur veren tüm konuklarımıza teşekkür ederim ” dedi.


“MERSİN TİMES GAZETESİ DOĞRU YOLDADIR”

Mersin Times’in ilkeli yayıncılık yaptığını söyleyerek sözlerine başlayan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ise; “Gazeteci Kerem Türk’ün yazdığı haberlerinden ve gösterdiği başarılardan dolayı iyi tanıyanlardan biriyim. Uzun yıllar ulusal basında emek veren bir kardeşimizdir. Mersin Times Gazetesi kentte ilkeli, dürüst ve Cumhuriyetin geleneklerine bağlı olarak yayın hayatını sürdürüyor. Deneyimli ve çalışkan ekibiyle başarılarının bundan sonra katlanarak devam edeceğinden hiç şüphem yoktur. Mersin Times Gazetesi doğru yoldadır. Yolu açık olsun ” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ KUTLADI

Meclis çalışmaları nedeniyle kutlamaya katılamadığını üzüntüyle ifade eden AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın “Yerel basınımızın önemli kuruluşu olarak uzun yıllar hizmet etmeniz temennisiyle sizleri tebrik eder, selam ve saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandığı telgraf attı.

TBBM’deki yoğun çalıma tablosundan dolayı katılamayan AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan ise gönderdiği mesajında; “Mersin Times Gazetesi’nin 7. Kuruluş Yıldönümünü kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Bu vesile ile tüm hemşehrilerimi muhabbetle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

VALİ SU DA KUTLADI

Bir kutlama mektubu gönderen Vali Ali İhsan Su ise; “Halkımızın doğru ve tarafsız bir şekilde haber almasını sağlayan basın kuruluşları, bu yönüyle önemli bir kamu vazifesi üstlenmektedir. Nitekim ilimizde yayın yapan Mersin Times Gazetesi de, halkımızın bilgi edinme hakkını etkin şekilde kullanılmasına aracılık etmekte ve ilimizin sosyo-kültürel yaşamına önemli katkı sunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Mersin Times gazetesinin kuruluşunun 7. yılını en içten dileklerimle kutlar başarılar dilerim” dedi.

AŞARI HİKAYESİ OLANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından kent protokolü ve iş insanları ile birlikte Mersin Times, 7’inci yaş pastası kesildi.

Mersin Times Yayın Kurulu Ahmet Ünal, Mustafa Güler, Bedrettin Gündeş ve Abdullah Ayan’ın yaptıkları ortak bir değerlendirmede, istihdamlarla başarı öyküsü yazıp, Mersin ve Ülkemize katma değer sağlayan iş insanlarının başarıları plaket ile taçlandırıldı.

Yaptığı operasyonlar ile dünya çapında üne kavuşan Uzman Dr. Cüneyt Bozkut, Güler ve Arıcan Group’un ortaklaşa yaptığı ve Mersin iş dünyasının hacmini genişleterek Mersin’e vizyon kazandıran Capital Ticaret Merkezi adına Hüseyin Güler ile Ahmet Arıcan, birçok ülkeye ihracat yapan Akdeniz Çivi adına Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Dövenci, ithalat ve ihracat konusunda dünya sıralamasında yer alan Başhan Tarım adına Hüsamettin Memiş ve son olarak da kısa sürede büyük başarı sağlayarak yüzlerce istihdam eden, ikisi yurt dışında olan 4 fabrika üretim yapan Yörüksüt adına Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Öz’e başarı plaketi takdim edildi.

Davetlilerin hoş zaman geçirdiği kutlama, çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

Editör: Barış Köksal