Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi Başkanlığı, “Sporun Başkenti Mersin Oluyor” sloganıyla düzenlediği panelde, futbolun mutfağındaki önemli konukları Mersinli sporseverlerle buluşturdu. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen ve Fotomaç Gazetesi Spor Yazarı, TRT 3 Spor Yorumcusu Cevdet Ünüvar’ın yönettiği ‘Spor ve Futbol’ konulu panele, CNN Türk ve Kanal D Spor Spikeri Emre Tilev, Adana Demir Spor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Eski FIFA Kokartlı Hakem Vedat Yüksel konuşmacı olarak katıldı. Panele ayrıca, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Tayfun Bozdoğan, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mithat Ertaş, ASKF antrenörleri, futbolcular, sporseverler ve öğrenciler izleyici olarak katıldı.

Türkiye’de spor ve futbolun her açıdan ele alındığı panelde, spor kariyerlerini ve deneyimlerini aktaran konuşmacılar, gençlerin sorduğu soruları yanıtladı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tunçsu, panelde yaptığı konuşmada, bugünün bir milat olması gerektiğini ifade ederek, “Mersin’i sporun başkenti yapmalıyız. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Sizler de bu başarının temelini burada atmış oluyorsunuz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak vizyonumuz, Mersin’i bir spor şehri yapmak. Mersin, 12 ay boyunca spor yapılabilen bir iklime, çok yetenekli gençlere ve hocalara sahip. Sporu çok seven bir belediye başkanımız var. Hiçbir eksiğimiz yok. O zaman neden Mersin’i spor şehri yapmayalım? Neden Mersin’i sporun başkenti yapmayalım? Bizim amacımız, Türk gençliğinin daha iyi yetişmesini sağlamak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz adına bu paneli gerçekleştiren, bu panele katılan değerli arkadaşlarımıza, bize sundukları çok faydalı ve güzel bilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tunçsu, panelin sonunda günün anısına panele katılan konuşmacılara plaket takdim etti.

Editör: Barış Köksal