Tokgöz, 10 Ekim tarihinde Ankara'da meydana gelen terör saldırısıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Barış Mitingi'ne yapılan bu saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti. Bu alçakça saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dileyen Tokgöz, "Bu hain saldırı kimler tarafından ve ne amaçla yapılmış olursa olsun affedilemez bir eylemdir. Çünkü hiçbir amaç barıştan ve insandan daha değerli değildir" dedi.

"İçinde bulunduğumuz kaos ortamından, sağduyu ile hareket ederek, demokrasiye ve barışa olan inancımıza, umudumuza daha sıkı sarılarak çıkabiliriz" diyen Tokgöz, terörün amacına hizmet etmemek için herkesin, kültürlerin zenginliğine olan inancını pekiştirerek etnik köken, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin dayanışma içine girmesi, ötekileştirme politikalarına itibar etmemesi, kin ve nefret kökenli söylemlerden uzak durması gerektiğini kaydetti.

Açıklamasında, tüm partilere açık çağrıda bulunan Tokgöz, şöyle devam etti; "Ülkemizde daha fazla kan dökülmemesi için ne gerekiyorsa koşulsuz ve önyargısız bir an önce hayata geçirmeniz, barış ve huzurdan farklı kaygılarınızı, beklentilerinizi bir yana bırakmanız gerekmektedir. Siyasi partiler olarak birinci amacınız ülkemizde barışı ve demokrasiyi tesis etmek ve bunun kalıcı olmasını sağlamak olmalıdır."

Editör: Barış Köksal