Mersin İŞKUR, işbaşı eğitim programı ve teşvik sistemi konusunda iş gücü piyasasını bilgilendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda kurum hizmetlerinin en önemli hedef kitlelerinden olan Mersin SMMMO ile bilgilendirme toplantısı yapıldı. SMMMO’da gerçekleştirilen ‘İŞKUR Teşvikleri ve İşbaşı Programı’ konulu seminere, Oda Başkanı Ömer Faruk Tokgöz ile Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu da katıldı.

İŞKUR İl Müdürü Kutlu, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, İŞKUR işbaşı eğitim programı ve teşvik sisteminin bugün firmalar tarafından mutlaka kullanılması gerektiğini söyledi. Kutlu, bu konuda İŞKUR’un iş ve meslek danışmanlarının yanı sıra mali müşavirler ve muhasebecilerin de personel maliyetlerini düşürücü programlar için en önemli meslekler olduğunu dile getirdi.

SMMMO Başkanı Tokgöz de oda olarak hem istihdam hem de teşvik sistemi ile ilgili programlara büyük önem verdiklerini belirterek, bundan sonra da oda üyelerinin gelişimine katkı sunacak bu tür etkinlikleri devam ettireceklerini kaydetti.

Daha sonra oda üyelerine işbaşı eğitim programı ve teşvikleri anlatan Mersin İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Süleyman Erkan Şanlı, işbaşı eğitim programıyla iş arayanların mesleki deneyim kazanmalarını sağladıklarını, işverenler açısından da ihtiyaç duyduğu personeli maliyetsiz bir şekilde yetiştirmeleri yönünde önemli bir program olduğunu ifade etti. Ayrıca katılımcılara asgari ücret, iş kazası ve meslek hastalığı, Genel Sağlık Sigortası’nın kurum tarafından ödendiğini aktaran Şanlı, İŞKUR teşvikleri ile işverenlerin doğru personeli daha az maliyetle çalıştırabileceklerinin altını çizdi.

Editör: Barış Köksal