Mersin Valisi Özdemir Çakacak, beraberinde eşi Kevser Çakacak ile birlikte Kurban Bayramı dolayısıyla şehitliği ziyaret ederek, şehit mezarlarının üzerine karanfil bıraktı. 

Mersin Şehitliği'nde Kur'an-Kerim tilavetiyle başlayan programda, İl Müftüsü Ali Melek tarafından dualar okundu. Ardından Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve milletvekilleriyle birlikte şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. Vali Çakacak ve eşi, kabir başında dua eden şehit ailelerini teselli etmeye çalıştı.

Mezarlık ziyaretinin ardından açıklama yapan Vali Özdemir Çakacak, şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu cennet vatanın, burada yatan kahramanların emaneti olduğunu belirterek, "Biz bugün bu cennet vatan üzerinde birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyorsak, bu şehitlerimiz sayesindedir. Allah onlardan razı olsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.
Bayramların müstesna günler olduğunu vurgulayan Çakacak, şöyle devam etti; "Bayramlar; kardeşlik, birlik ve beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel örneklerinin gösterildiği çok özel günlerdir. Bu günlerde insanlar birbirlerine daha dostça yaklaşırlar. Kardeşliği pekiştirirler, daha hoş görülü davranırlar. Dargınlıklar unutulur. Hastalar ve büyükler ziyaret edilir. Bunlar bayramların gereğidir. Bayramda yaşanılan bu güzel hasletleri biz istiyoruz ki, bayramdan sonra da devam ettirelim. Birlik ve beraberlik içerisinde ileriye güvenle bakalım. Ülkemizin tüm güzel insanlarının, Mersinli hemşerilerimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyor, ülke ve millet olarak nice bayramlara kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde erişmeyi temenni ediyorum.”

Çakacak, şehitliğin ardından Tarsus'ta hunharca katledilen Özgecan Aslan'ın mezarını da ziyaret ederek karanfil bıraktı, mezarı başında dua etti.
Editör: Barış Köksal