Temizlik işleri için Çalışma ve İş Kurumu Mersin İl Müdürlüğü'ne (İŞKUR) dün başlayan başvurularda şu ana kadar kayıt yaptıranların sayısının binlerle ifade edildiği öğrenildi. Cuma gününe kadar devam edecek olan başvurulara binlerce kişinin daha başvurması bekleniyor.

Türkiye'nin hizmete girecek ilk şehir hastanesi olacak olan Mersin Şehir Hastanesi inşaatının büyük bölümü bitti. 2014 yılında dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı törenle temeli atılan hastane, bin 250 yatak kapasitesine sahip olacak. Tamamen hizmete girdiğinde 4 bin kişiye istihdam kapısı olacak hastanede günlük 5-8 bin hastaya hizmet verilmesi hedefleniyor. 

1 Temmuz’da açılması planlanan hastanenin personel alım başvuruları da başladı. Çalışma ve İş Kurumu Mersin İl Müdürlüğü üzerinden alınacak bin 600 işçinin alım başvuruları dün başladı. Sadece temizlik işleri için dünden bu yana binlerce kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi. İŞKUR önünde 2 gündür yoğun kuyruk oluşurken, zaman zaman tartışmalar yaşandı. Bazı vatandaşların iş başvurularına çocuklarıyla birlikte gelmesi ise dikkat çekti. Cuma gününe kadar devam edecek başvurulara binlerce kişinin daha başvurması bekleniyor.
 
Polis ekipleri de herhangi bir olaya karşı bölgede güvenlik önlemi aldı. 
Editör: Barış Köksal