Mersin Rotary Kulübü'nün bu haftaki konukları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürü Durmuş Ali Şahin ve TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü İstatistik Sorumlusu Tuğba Su oldu.

Toplantıda, ağırlıklı olarak Mersin'in nüfus ve göç çizelgeleri konuşulurken, TÜİK verilerine göre Mersin'in ilçe ilçe istatistikleri çıkartıldı. 

Türkiye'nin farklı illerinde 22 yıldır bölge müdürlüğü yapan Durmuş Ali Şahin,  iyi bir planlama yapılabilmesi için güncel ve güvenilir istatistiki verilere ihtiyaç olduğunu belirterek, TÜİK'in her türlü sektör ve proje için ihtiyaç olan istatistiki bilgiyi çıkartarak, ihtiyaç sahipleriyle paylaşıldığının altını çizdi.

Mersin'in verileri ile ilgili sunum gerçekleştiren TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü İstatistik sorumlusu Tuğba Su, sunumunda 2007 - 2015 yılları arasında Mersin'in nüfus artış hızını ve kayıtlı olan yabancıların verilerini katılımcılarla paylaştı. 2015 yılında Mersin nüfusunda 1 milyon 745 bin kişinin olduğu kayıtlı verilerle saptanırken bunların sadece 11 bin kişisinin kayıtlı olan Suriyeli vatandaşların oluşturduğu belirlendi. Katılımcılar bu rakamın daha fazla olduğunu düşünürken, Su, TÜİK verilerinde sadece kayıtlı olan kişilerin nüfusa dâhil olduğunu ifade etti.

Mersin'in en geniş nüfusa sahip ilçesinin Tarsus İlçesi olduğunu belirten Tuğba Su, bir diğer verilere göre Mersin ve Türkiye nüfusunun yavaş yavaş yaşlandığının altını çizdi. 

Yapılan sunum sonrasında Mersin Rotary Başkanı Cem Bucuge tarafından, konuklara plaket takdim edildi.



Editör: Barış Köksal