Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent protokolünü Ramazan ayının 12. gününde iftarda bir araya getirdi. Tasavvuf musikisi dinletisi ve Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Başkan Kocamaz, bereket ayı olan Ramazan ayının himmetinden hep birlikte faydalanılması gerektiğini vurgulayarak, “Gerçekten Mersin’de yaşıyor olmaktan, burada doğup büyümekten ve Mersinliye hizmet etmekten çok büyük bir onur duyuyoruz. Mersin bir barış kenti, bir huzur kenti, bir uyum kenti. İnsanlar birbiriyle hoşgörü içerisinde ilişkilerini kurabiliyor ve yeryüzü cenneti Mersin’in nimetlerinden faydalanabiliyor.

Biz de Mersin’de bu birlikteliği daha da taçlandırmak, vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirirken bölgenin mahalli müşterek ihtiyaçlarını gidermek konusunda yoğun bir gayret içerisindeyiz. Gerçekten Mersin’de idari kademede bir uyum var. Mersin’in problemlerini hep birlikte paylaşıyoruz ve bu problemlerin çözümü konusunda hep birlikte hareket ediyoruz. Ben bu konuda da başta Sayın Valimiz olmak üzere Mersin’in bir adım daha ileriye gitmesi için destek veren, çaba gösteren bütün arkadaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İftra programına Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Mersin Sahil Güvenlik Komutan Vekili Albay İlker Karaman, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, meslek odalarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri ile hâkimler ve savcılar katıldı.
 
Editör: Barış Köksal