Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, gençleştirme çalışmaları kapsamında Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü’nde incelemelerde bulundu. Yılmaz’a, Silvikültür Şube Müdürü Dr. Hakan Keleş ve Erdemli Orman İşletme Müdürü İsmail Çelik de eşlik etti.

Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü’nün 2016 ve 2017 yılları programında yer alan 244 hektar kızılçam ve Anadolu karaçamı doğal gençleştirme sahalarında yapılan incelemelerde, Alata Orman İşletme Şefliği’nin kızılçam doğal gençleştirme çalışmalarında saha hazırlıkları ve dal serme çalışmaları hakkında bilgiler paylaşıldı. Sahadan erken çıkma ve gençliği zamanında getirmenin önemi konusunda talimatlar verildi. Ayrıca, 2016 yılı programında olan 157 nolu bölmedeki doğal gençleştirme çalışmasının başarılı bir şekilde tamamlandığı, gençliğin sağlıklı ve tüm alana homojen olarak dağılım gösterdiği görüldü. Aynı sahanın 2017 yılı içerisinde devam edecek gençleştirme çalışmaları ile ilgili bilgilendirme yapılarak, sahada yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi.

Öte yandan, Bölge Müdürü Yılmaz, Tömük Orman İşletme Şefliği 169 nolu bölmesinde devam eden Anadolu karaçamı tohumlama kesimi çalışmalarında da incelemelerde bulundu. Tohumlama kesimindeki kapalılık, çimlenme yatağının hazırlanması ve sahanın korunması hakkında teknik değerlendirmelerin yapıldığı incelemede, üretim işlerinin tamamlanarak bir an evvel sahanın çimlenmeye hazır hale getirilmesi kararlaştırıldı.
Editör: Barış Köksal