AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Mersin’in ulaşımından konaklamasına kadar sağlık turizmi için güçlü olduğunu, yeni yatırımlarla bu alanda atılım yapacağını söyledi.

İlçe Başkanı Mehmet Yıldız, Başkan Yardımcıları Osman Hakan Arslan ve Mahmut Seha Aydoğan ile parti yöneticilerinin eşlik ettiği Taşkın, Medical Park Tarsus Hastanesi’ni de ziyaret etti. Genel Müdür Ahmet Egin’le görüşen Milletvekili Taşkın, Mersin’in ulaşımından konaklamasına, tarihi dokusundan sahil şeridine kadar her yönüyle sağlık turizmi için güçlü imkanları bulunduğunu, yeni yatırımlarla bu konuda atılım yapılacağını söyledi.

Mersin’in Adana Havalimanı’na yakınlığının yanı sıra Çukurova Bölgesel Havalimanı için hazırlık yapılmasının en büyük avantajlardan biri olduğunu kaydeden Milletvekili Taşkın şöyle devam etti:

“Şu anda Mersin’e zaten Adana üzerinden hava yoluyla kolayca ulaşılıyor. Çukurova Bölgesel Havaalanı yapıldığında doğrudan dünyanın her yerinden ulaşım olacak. Diğer yandan turizm yatırımları sürekli büyüyor. Temiz ve eşsiz sahillerimiz var. Tarihi ve kültürel miras yönünden de dünyanın en zengin yörelerinden biriyiz. Özel sektör başta olmak üzere sağlık alanında yapılan yatırımlar da son yıllarda hızlandı. Bu konuda da hızlı bir gelişme yakaladığımızda, sağlık turizminde büyük atılım yaparız” dedi.

Sağlıkta özel sektörün yatırımlarının çok önemli olduğunu kaydeden AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, kamunun eksik kaldığı bir çok konuda boşluğu doldurduğunu kaydetti. Taşkın, “Mersin’de de özel sağlık yatırımları, sağlık turizminin gelişmesi için lokomotif olacaktır” dedi.

Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdürü Ahmet Egin de yurt dışından aldıkları hasta sayısının giderek arttığını, Almanya’dan Irak’a kadar geniş bir bölgedeki farklı ülkelerden özellikle cerrahi işlemler için hastaların geldiğini söyledi. Egin, Medical Park Hastaneler Grubu’nun Mersin’e yapacağı büyük bir hastane yatırımının inşaatının hızla ilerlediğini de belirtti.
Editör: Barış Köksal