Mersin ve çevresine yeni, modern, prestijli ve en önemlisi kazançlı iş alanları kazandırmak adına önemli bir adım olan Mersin Mega Center projesi, kent protokolünü heyecanlandırdı.

Liman ve Serbest Bölgeye yakın konumuyla beraber otoyol bağlantı noktasında bulunmasıyla çok cazip bir merkez olan Mersin Mega Center'ın açılışına, Mersin büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ankara Ticaret Odası Başkanı gürsel Baran, Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz, MTSO Başkanı Aykan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin GİAD Başkanı Mehmet Serkan İzol'un yanı sıra iş dünyasından birçok isim katıldı.

Yaklaşık 150 dönüm arazi üzerine kurulan Mersin Mega Center 7 adadan oluşmakta olup toplam kullanım alanı 114.000 m2’dir. 234 adet dükkan barındıran projede alan genişliklerine gore 4 alternatif bulunuyor. 162 m2, 216 m2, 240 m2 ve 270 m2 oturuma sahip bu mekanlarda depoların fonksiyonelliği, raf sistemi ve dökme yüklerdeki kulanışlılığı ile ön plana çıkıyor.

Törenin açılış konuşmanı yapan Soylu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soylu, 'Günümüz ekonilomik koşullarına uyum sağlamak şehirleşmenin getirdigi kümelesmeye imkan sağlayacak hem de sektördekileri bir araya getirmeyi hedefledik. Lokasyon olarak mersine çok yakin otoban bağlantımız var. Hemen karşısında ekonomiye ciddi katkilar sağlayacak. Bakliyat sektoru bizi cok cesaretlendirdi' dedi.

Mersin'e yapılan yatırımların ve Mersin'e gelecek yatırıcımların her zaman destekçisi olacaklarını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 'Son derece önemli bir dönemde belediye başkanı olduğumun farkındayım. Mersine yatırma gelecek olan yatirimciyi havaalanında karşılayacağım dedim. mersinin yatirima ihtiyaci var ama alanımız yok. Ya da planlama gecikerek geliyor. 1 5000lik plan yapıldı batı yakası doğu yakası bize kismet olacak. Plan olmassa yatırım olmuyor ve arzu ettiğimiz şeyleri gerçekleştiremiyoruz. Bölgemiz tarim alanı. Inşallah plan sorunu çözeceğiz ve bir cok işletmenin onunu de açmış olacağız. Biz belediye olarak bunun gibi merkezlerin açılmasına öncü olacağız ve destek vereceğiz.  
Önümüzdeki dönemde Lojistik köy, nakliyeciler sitesini hayata geçireceğiz. Buranın lojistik sektörünün gelişmesi limanın olması serbest bölgesinin olması. Iş adamalarına sesleniyorum. Sadece mersinin degil turkiyenin yatirima ihtiyacı var. Ama benim bölgemim hepsinden daha cok ihtiyacı var. Bizim çalışmaya, üretmeye ihtiyacımız var. Mersine yatirim yapacak yatırımcılara, ankaradan yatirimcilara mersine gönderin özellikle bana gönderin ben onların öncüsü olayım danışmanı olayim. Benim kentime katkısı olsun dolayısıyla ülkemize katkisi olsun' ifadelerini kullandı.

Mersin Mega Center'ın örnek bir proje olduğunu belirten Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz, 'Öncelikle soylu gürüz ailelerini tebrik etmek lazim 15 temmuz sonrasi herkesin yatirim terk ettiği bir dönemde yatırıma devam ettikleri için ayrica tebrik etmek gerekiyor. Toptan gıda ürünleri kompleksi olacak burası. Stratejik bir sektör olarak gıda son yıllarda ön plana çıkacaktır. Gıda bundan bin yıl önce vardı bundan sonrada olacaktır. 
Mersin olarak limanınız var. Tarım ürün piyasalarının oluşturulduğu bir merkez oldu. Avrupada ortadoğuda sizin ürettiğiniz gıdalara talep arttı. Buradaki kümelenme bu anlamda önem kazanıyor. Yatırım önce mersine sonra da yatırımcılara hayırlı uğurlu olsun' dedi.

Mega Center projesinin Mersin'de büyük bir eksikliği giderdiğini belirten Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir ise, 'Mersinin yeni toptan gıda ve ticaret merkezi olma hedefiyle 2016 da başlayan bu merkezin açılarındayız. Tamamlanan bu önemli yatirim tam bir nokta atışı olmuştur. Kentin yaşadığı en onemli sıkıntılardan biri kümelenmelerdir. Bu prije kentin bu alandaki eksikliğin giderilmesinde buyuk bir rol oynayacaktır. 
Alt ve üst yapısı gibi kullanıcı ihtiyaçları çok iyi tamamlanmış. Kompleks dısına çikmamak kaydıyla buraya yapılmış. Böylesine kapsamlı bir projenin kazandırılmasında emeği geçenleri kutluyorum. 
Içerisinde ekonomik koşullar dikkate alındığında diger bir özelliği istihdam yaratmasıdır. Tobb da işsizlikle mücadeleye destek veriyor. Bin 500 kişilik istihdam yaratilmasi hedeflenen bu proje son dönemde mersin de yaratılan en onemli istihdam yaratma.  Mersin'e katki saglayacak. 
Modern yatırım diger projelere örnek olmasını umuyorum. Simdiden burada yer alan iş adamlarımızı kutluyorum. Bereketli kazançlar diliyorum' dedi.

Mersin'in büyük bir bakliyat merkezi olduğunun altını çizen Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, 'Buranın sırtı yere gelmez arkasına devleti almis. Bu güzel iş yerinin açılışı icin sizlerle beraberiz çok cok mutluyum. Ülkenin boyle is yerlerine cok ihtiyaci var emegi geçenlere cok tesekkur ediyorum. Türkiyenin en onemli bakliyat merkezlerinden biri Mersin. Buranın  çabasını da biliyorum. 
Iki aile bir araya gelerek bu tesisi kurmuşlar tamamı hizmete girdiğinde 3 bin istihdam sağlayacak. Ve tamamı devreye girdiğinde 500 milyonluk katkı sağlayacak. 
Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte hep birlikte ticaret odaklanmalıyız' dedi.

Editör: Barış Köksal