Mersin Valisi Özdemir Çakacak, bu 3 önemli eserin, Mersin’in Türkiye ve dünyada tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi.

Mersin Valiliği koordinesinde, Mersin Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Mersin Müze Müdürlüğü’nün destekleriyle basılan, kentin sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleri gözler önüne seren “Mersin Müzeleri”, “Mersin Arkeolojik Kazıları ve Yüzey Araştırmaları” ve “Mersin İnanca Yolculuk” adlı kitapların tanıtımı yapıldı. Anadolu’nun zengin kültürel mirasının oldukça ilgi çekici ve iyi korunmuş örneklerinin bulunduğu “Mersin Müzeleri” kitabı, Mersin’in tarihsel mirasına sahip çıkmayı ve tanıtmayı hedefleyen “Mersin Arkeolojik Kazıları ve Yüzey Araştırmaları” kitabı ile geçmişte ve günümüzde inanç kültürü konusundaki çeşitliliği yansıtan “Mersin İnanca Yolculuk” kitabı, Mersin’in tanıtımı noktasında ilk bilimsel çalışmalar olma niteliği taşıyor. Bu 3 eserle, kentin tarihsel, dini ve kültürel mirasının gelecek kuşaklara aktarılması ve Mersin’in yurt içinde ve yurt dışında tanıtımı amaçlanıyor.

Kitapların Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Vali Çakacak da katıldı. Çakacak, toplantıda yaptığı konuşmada, hazırlanan kitapların Mersin’in tarihini daha kalıcı hale getirdiğini belirtti. Söz konusu çalışmaların gelecek kuşaklara ve geniş kitlelere aktarılmasında başat rol oynayacağının altını çizen Çakacak, eserlerin bilim dünyasının istifadesine sunulacağında söyledi. Böylelikle eserlerin Mersin’in, Türkiye’de ve uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlayacağını dile getiren Çakacak, Mersin’e büyük bir müze kazandırılacağının da müjdesini verdi.

Çakacak, konuşmasının ardından eserlerin hazırlanmasında emeği geçen yazarlara, akademisyenlere, editörlere ve ilgili kurum temsilcilerine teşekkür belgesi verdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu da tanıtımda yaptığı konuşmada, Mersin’in ilk defa akademik boyutta kaleme alındığını ve söz konusu eserlerin basılmasında Vali Çakacak’ın çok önemli destekleri olduğunu kaydetti.

Editör: Barış Köksal