Mersin Çalışma ve İş Kurumu öncülüğünde özel sektör, STK’lar, odalar ve üniversitelerle işbirliğiyle kurulan Mersin İnsan Kaynakları Grubu tarafından 3. Mersin İnsan Kaynakları Zirvesi düzenledi. İşveren danışmanlığı hususunda Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından örnek proje olarak gösterilen Mersin İnsan Kaynakları Grubu, 2014 yılında büyük katılımla Türkiye’ye tanıtılmıştı. Birçok il müdürlüğü insan kaynakları alanında ki bu başarılı uygulamayı gerçekleştirmek üzere harekete geçmişti. Düzenlenen eğitime alanında uzman eğiticiler, Mersin’deki zirveyle insan kaynakları yetkilileriyle buluştu. Dr Cengiz Tavukçuoğlu ve Dr. Başar Baypınar'ın katıldığı zirvenin ana teması iş yaşamında verimlilik ve performans oldu.

Etkinlikte konuşan Mersin İnsan Kaynakları Grubu kurucusu Serkan Özada, Mersin İnsan Kaynakları Grubunun Mersin’de istihdamla ilgili işgücü piyasasına yön veren özel sektör iş yerleri, odalar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, eğitim kuruluşları gibi birçok gönüllü kuruluştan oluştuğunu, rekabet piyasasında bugün personel yönetimini iyi oluşturmamış firmaların gelecekte de var olamayacaklarını belirtti. 3. İnsan Kaynakları Zirvesiyle grup üyelerinin iş yaşamında ki performansını arttırmayı hedeflediklerini belirten Özada, yapılan eğitimlerin grup üyeleriyle yapılan ihtiyaç analize göre planlandığını, ayrıca yapılan etkinliğin birçok kurum kuruluş tarafından işbirliği yapılarak gerçekleştirmekte olduklarını kaydetti.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu ise işgücü piyasasıyla İŞKUR arasında adeta bir köprü görevi gören grup ile İŞKUR’un işverenlere yönelik teşvik sistemini tanıtmaya çalıştıklarını, bu tür organizasyonların hem kurum personelinin hem de kurum ile doğrudan ilişki içerisinden olan İnsan Kaynakları yetkililerini bir araya getirerek kişisel gelişimine katkıda bulunduklarını vurguladı. Kutlu, İŞKUR’un iş ve meslek danışmanlığı hizmeti, işbaşı eğitim programı, meslek edindirme kursları, girişimcilik, insan kaynakları ve istihdam fuarları gibi programlarıyla işgücü piyasasında çok geniş bir hedef kitlesinin olduğunu ve işverenlerin de bu hedef kitle içerisinde çok önemli bir yer tuttuğunu dile getirdi.

Editör: Barış Köksal