Mersin’in en önde gelen iş adamlarından olan Arbel A.Ş Onursal kurucu Başkanı Mahmut Arslan, Arbel A.Ş Kurucu Başkanı Hasan Arslan ve Arbel A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Arslan'a geçen yıl Temmuz ayında operasyon yapılmış ve kamuoyunda yankı uyandırmıştı. Bu operasyonun ardından da 'Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan' iddianame düzenlenerek aile üyeleri hakkında dava açılmıştı. Davanın üçüncü celsesinin görüldüğü 14.05.2019 tarihinde mahkeme tüm atılı suçlar yönünden sanıklar Mahmut Arslan, Hasan Arslan ve Hüseyin Arslan'ın beraatine karar verdi.

Mersin'de yaptıkları yatırım ile büyük katma değer yaratan ve sadece mersin ekonomisine değil ülke ekonomisine de büyük katkıları olan Arbel A.Ş. ve çok sayıda şirketin sahipleri Arslan ailesi fertleri, kendilerine atılan iftira, kurulan kumpaslardan tek tek beraat kararı alıyorlar.

Yanlarında binlerce insana ekmek kapısı açan Arslan ailesinin başarılı çalışmaları yurt içi ve yurt dışı bir çok çevrelerce kıskanılıyor ve önleri kesilmek isteniyor. Kurulan tuzaklar, kumpaslar, atılan iftira  ve yapılan hakaretler birer birer bozulup helak oluyor.

Durumu an itibari ile Mahmut ve Hasan Arslan kardeşler ile ilgili olarak Hasan Arslan duyurdu. Kendi sayfasında durum paylaştı.

İşte o paylaşımı:

‘’ Bizlere yapılan suçlamaların ahlaksızca iftiralardan ibaret olduğu mahkemece anlaşıldı ve beraatimize karar verildi.

Bizler hayatımızı üretim yapmaya ve bu suretle memleketimize hizmet etmeye adamış insanlarız. Bize ve bizim gibi vatansever insanlara iftira atmak ülkemize zarar vermektir, hainliktir.

Bu süreçte suçsuzluğumuza inanıp bizlere destek olan kıymetli dostlarımıza da, bir köşede sessizce süreci izleyen sözde dostlarımıza da şükranlarımızı sunuyor, beşeri Adaletin de tecelli etmesi sebebiyle Yüce Allah’a hamd ediyoruz.

Durmak yok, yola devam...’’

Editör: Barış Köksal