Bozyazı Kaymakamı Hayatı Taşdan ile İlkadım Anaokulu öğretmen ve öğrencileri, ilçenin en yaşlı insanı olan 99 yaşındaki Fatma Şen'i ziyaret etti. Bozyazı Tekeli Mahallesi'nde 1918'de doğan ve o günden beri orada yaşayan 99 yaşındaki Fatma Teyze, kaymakam ile öğretmen ve öğrencilerin ziyareti ile mutlu oldu. Ziyarette konuşan Kaymakam Taşdan, böyle bir ziyareti gerçekleştirmesindeki amacının, çocuklara hayatın en kıymetli değerleri olan yaşlılara sahip çıkılması ve onlara gereken önemin verilmesini aşılamak olduğunu söyledi. Bu ziyaretin çocuklar tarafından unutulmayacağını ve akıllarında güzel bir anı olarak kalacağını belirten Taşdan, "Milli kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan ve hayatımızın en kıymetli değerleri olan yaşlılarımız, geçmişin tecrübelerini günümüze aktararak geleceğe ışık tutan bir kaynaktır bizim için” dedi.

Büyüklerimizi asla bir yük olarak görmeyen bir millet olduğumuzu ifade eden Taşdan, “Bilakis, onların varlıklarından mutluluk duyan, onlara hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti gösteren bir kültür ve geleneğe mensubuz. Tecrübelerinden, birikimlerinden istifade ettiğimiz, kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz değerli büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını en samimi duygularımla kutluyor, mutlu, sağlıklı ve hayırlı ömürler diliyorum” diye konuştu. Ziyarette Taşdan, Fatma Teyzenin elinin öperek, onunla bir süre sohbet etti. Minik öğrencilerde yaşlı Fatma Şen’in elini öperek çiçek verdi. Şen’de yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, teşekkür etti.
 
Yabalak'ın ailesine ziyaret

Kaymakam Taşdan, yaşlı ziyaretinin ardından Diyarbakır Lice’de terör örgütü mensuplarınca kaçırılan polis Memuru Sedat Yabalak’ın Tekeli Mahallesinde oturan ailesini de ziyaret etti. Taşdan, kaçırılan Polis memuru Sedat Yabalak’ın anne ve babası ile uzun süre sohbet ederek, devletin her zaman yanlarında olduğunu belirtti. Taşdan, herhangi bir istekleri olduğunda kapılarının her zaman açık olduğunu ve oğullarına bir an önce kavuşmaları dileğinde bulundu.
 
Editör: Barış Köksal