Mersin İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimi, Mersin İleri Ortaokulu Toplantı Salonunda yapıldı.

İlçelerde yapılan seçimlerin ardından 5 başkan adayının yarıştığı İl Öğrenci Meclisi Başkanlık seçiminde 13 ilçe öğrenci meclisi başkanı ve yardımcıları oy kullandı.

Toplam 37 oyun kullanıldığı seçimde, 13 oy alan Bozyazı Öğrenci Meclisi Başkanı ve 11. Dönem Mersin İl Öğrenci Meclisi Başkanı Dolunay Tandoğan, 12. Dönem Mersin İl Öğrenci Meclisi Başkanı oldu.

Seçimin ardından konuşan Dolunay Tandoğan, öğrenci arkadaşlarına teşekkür ederek, arkadaşlarının güvenlerini boşa çıkarmayacağını, öğrenciler arasında arkadaşlık bağlarını güçlendirmek için sosyal etkinliklere ağırlık vereceğini ve Mersin’i TBMM’de en iyi şekilde temsil edeceğini, öncelikli hedefinin Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlığına aday olmak ve bir ilki gerçekleştirerek Başkanlığı Mersin’e getirmek olduğunu ifade etti. Tandoğan, seçim çalışmaları sırasında kendisine her türlü desteği veren, başta Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, Şube Müdürü Mustafa Gazi Kırlangıç, Bozyazı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Galip Göl ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Editör: Barış Köksal