Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Hakan Kutlu, Orduspor maçının ikinci yarısında iyiye giden bir takım havası verdiklerini söyledi. Bu haftaki oyunun sinyallerini o maçın ikinci yarısında gösterildiğini belirten Kutlu, “Hafta içi yine iyi hazırlandık. Taraftarların, şehrin büyüklerinin verdiği destek bizleri çok iyi moral kazandırdı. Karşıyaka önemli bir rakipti. Bu maç maçın birinci dakikasından 90’ıncı dakikasına kadar tempolu oynayan, futbol adına olumlu işler yapan bir takım vardı. Tabi zaman zaman düşüşlerde oldu ama oda sıcak havanın verdiği bir etki diye düşünüyorum. Oyunun genelinde fizik gücü yüksek, oyun anlamında birçok şeyi yapabilen, gol pozisyonuna giren ve inanmış bir takım gördük. En önemlisi bizim için buydu. Çünkü biz bu lige başlarken bir hedef koyup bu şehri, bu takımı, bu camiayı tekrar Süper Lige taşımak olduğunu sürekli söylemiştim. Kampta oyuncularımızla konuşurken, basın mensuplarıyla konuşurken, şehrimizin büyükleriyle konuşurken sürekli biz şampiyonluğa oynayan bu hedefi koyan ve buna inanan oyuncu grubu ile beraber olacağımızı söylemiştik ki oyuncularımız bize bu maçta 90 dakikalık mücadelelerinde bunu gösterdiler” dedi.

İlerleyen haftalarda takımın maç ritmini de yakalayacağını vurgulayan Kutlu, “Maç ritmi ile bu oyunun daha da üzerine koyabileceğimizi düşünüyorum. Daha tempolu, istekli, arzulu ve skor üretebilen, defansta az pozisyon veren bir takım hedefliyoruz. Önümüzdeki hafta Manisa maçı var. Lige verilen 15 günlük arada Cumartesi günü Kayserispor ile hazırlık maçı oynayacağız. Bu maçtan sonra idmanlarımıza yeniden başlayıp, inşallah Manisa’ya da gidip Manisa’dan da 3 puanla dönmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN HERKESİ TAKIMA DESTEĞE ÇAĞIRIYORUZ”
Bütün vatandaşları takıma desteğe çağıran Kutlu, “Maddi olamayabilir ama manevi desteğe çağırıyoruz. Bu bizim için çok önemli. İnşallah bugünden sonra bu desteği de görüp bu camiayı önümüzdeki maçlarda da Karşıyaka maçında olduğu gibi iyi temsil edip Süper Lig yolunda ilerleriz diye düşünüyorum. Bugüne kadar seyircimiz zaten şahsıma ve ekibime son derece sahip çıktılar. Ayrıca onlara teşekkür ederim. Bu haftaki maça gelince sayı olarak az ama canı gönülden destekleyen taraftar topluluğu vardı. Şimdi şehirde geçen yıldan kalma bir güvensizlik de vardı. Takımın bu kadar iyi oynayıp, bu sonucu alacağını beklemeyen topluluk vardı. Biz bu futbolu sürdürdükçe sayı olarak taraftar artacaktır” ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal