Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada Spor Toto Süper Lig'de kalıcı olmak istediklerini söyledi. Takımın 29 yıl aradan sonra yine kendi yönetimleri sırasında, 2010-2011 sezonunda Spor Toto Süper Lig'e çıktığını hatırlatan Kahramanlı, ancak 2 yıl tutunabildiklerini belirtti. Bir yıl gibi kısa bir süre sonra muhteşem bir dönüş yaptıklarını kaydeden Kahramanlı, "PTT 1. Lig'e düştükten sonra benim yerimde başka birisi olsaydı, o takımı bırakırdı. Ben bırakmadım ve mücadele ettim. Eğer ben o takımı o zaman bıraksaydım, Mersin İdmanyurdu bugün buralarda olmazdı, daha da aşağılara düşerdi. Ama biz kaçmadık, mücadele ettik. Tekrar Mersin İdmanyurdu'nu Süper Lig'e çıkarmak için çalıştık. Biz inanarak yola çıktık, çok fedakarlık yaptık. Ben özellikle futbolcularımı kutluyorum, yüreklerine sağlık. Yapılması gereken buydu. Buraya kolay gelmedik. Çok zor şartlarda mücadele verdik. Kimse inanmıyordu, bu bir rüyaydı. Biz bu rüyayı gerçekleştirdik. Mersin İdmanyurdu'nun bir sezon sonra tekrar Süper Lig'e çıkması bizleri çok sevindirdi. Ben buradan herkese, tüm Mersinlilere teşekkür ediyorum" dedi.

"TAKIMI YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ"
Bundan sonra da kendilerini zorlu bir sürecin beklediğini dile getiren Kahramanlı, bu süreçte Mersin İdmanyurdu'nun ligde kalıcı olması için mücadele edeceklerini söyledi. Mersin İdmanyurdu'nun Spor Toto Süper Lig'de asansör takım olmayacağını vurgulayan Kahramanlı, "Bunun için sayın valimiz ve büyükşehir belediye başkanımızla görüşmelerimiz sürüyor. Yeni bir kadro oluşturulacak. Takım içinde iskelet dediğimiz futbolcular kalacak, diğerleri gidecek. Yaklaşık 8-10 futbolcuyu tutabiliriz. Tabi bunu yapacak olan da gelecek olan hoca olacaktır. Teknik direktör konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Bu konuda zaman kaybetmek istemiyoruz. Hakan Kutlu hocamıza da teşekkür ediyoruz. Buraya gelirken, onun da emeklerini inkar etmemek gerekiyor. Lige onunla başladık. Ama futbolda böyle şeyler olabilir, sonra ayrıldık. Yılmaz Vural'ın gidişiyle Hakan Kutlu'yu yeniden getirdik, bu takımı onunla birlikte şampiyon ettik. Ona kısmetmiş. Bundan sonra bazı şeyleri değerlendirmek durumundayız. Hakan Kutlu olur ya da olmaz onu bilemeyiz. Biz her şeyden önce Mersin İdmanyurdu için ne iyi ise onu yapmak zorundayız. Biz böyle bir plan proje içindeyiz. Mersin İdmanyurdu'nu yeniden inşa edeceğiz ve bir kadro kuracağız. Futbolcuların çoğu gidecek. Zaten onların çoğu ile sezonluk anlaşma yapmıştık. Bundan sonraki süreci önce hocamızı alıp, sonra hocamızla birlikte iyi bir kadro oluşturarak değerlendireceğiz" diye konuştu.

"YILMAZ VURAL'A YAKIŞMADI"
PTT 1. Lig'de en pahalı kadroyu kendilerinin kurduğunu, futbolculara 13-14 milyon lira civarında bir para ödendiğini ifade eden Kahramanlı, oyuncuların, şampiyonluk primi hariç şu an sadece 1 milyon lira civarında alacağı bulunduğunu belirtti. Buna rağmen sürekli olarak ne hikmetse Mersin İdmanyurdu'nda hep para krizinin gündeme getirildiğini kaydeden Kahramanlı, Orduspor maçı öncesi futbolculara 1 milyon 150 bin lira, final maçı öncesi de 600 bin lira ödeme yapıldığını vurguladı.
Kahramanlı, teknik direktör Yılmaz Vural'ın takımdan ayrılışı ile şunları söyledi: 
"Kendisi ile Mersin'den ayrılmadan hemen önce sayın valimizi ziyaret ettik. Orada hiç bir sıkıntı olmadığını, takımın durumunun iyi olduğunu, yüzde 100 Süper Lig'e çıkacağımızı söyledi. Sonrasında döndük ve kendisini otele bıraktık. Ben iş yerine geldikten 1 saat sonra bir telefon geldi ve hocanın gittiğini söylediler. Ne oldu bilmiyorum, hiç bir neden, sebep yok. Apar topar otele gittim. Hem kendisi hem yardımcıları eşyalarını toplamış gitmişler. Aradım telefonları kapalıydı. O sırada yanındaki birine ulaştım ve hocanın neredeyse beklemesini istedim. Ama yetişemedik ve Adana'dan uçakla İstanbul'a gitmiş. Yılmaz Vural, saygı duyduğumuz bir insan. Ama o gün yaptığı hareket hiç de etik değil ve yakışık almaz. Futbola yıllarını veren bir hocanın öyle bir dönemde bırakıp gitmesi kabul edilebilir değil. Ne olursa olsun, alacağı olabilir. Biz kendisine 150 bin Euro borçluyuz. Bu doğru. Ama o gün 1 milyon Euro da olsa, bu yapılmaması lazım. Neden? Çünkü şehrin kaderini belirleyen bir maça çıkılacaktı. O gün para konuşulmaması lazımdı. Bugüne kadar ne dediyse yaptık, arkasında durduk. Ama o gün bize sormadan otelden ayrılması bizi üzdü. Şampiyonluk maçından 2 gün önce, ortada hiçbir neden yokken kampı terk etmesi bizleri çok üzmüştür. Futbolcu idmana çıkmıyormuş, futbolcu ile aralarında sorun varmış. Bu sorunu biz çözeriz. Ama siz beni beklemeden, siz bana sorunları anlatmadan, tutup kampı terk ediyorsanız bu hiç hoş değil, bu yakışmaz. Hele hele Yılmaz Vural gibi bir hocaya hiç yakışmaz. Eğer biz Süper Lig'e çıkamamış olsaydık, fatura bize kesilecekti. 'Hoca neden gönderildi, parası neden ödenmedi?' denilecekti. Ama şükürler olsun böyle olmadı."
Kahramanlı ayrıca, FIFA'ya ödenmesi gereken 340 bin Euro civarındaki borçlarının bulunduğunu, bu ödeminin en geç 3 gün içinde yapacaklarını belirterek, bu konuda bir sıkıntı olmadığın sözlerine ekledi.
Editör: Barış Köksal