Av. Murat Altındere konuşmasında; "FETÖ/PDY silahlı Terör Örgütünün "Gizlilik ve Takkiye" ile 50 yıldır Devletin Anayasal kurumlarını ele geçirmek için örgütlendiği ve özellikle Yargı, Emniyet ve Ordu içerisine "Altın Nesil" olarak adlandırdığı kadrolarını yerleştirdiği ve 2012 Mit krizi ile Eylemsel faaliyetlere başladığını ve 15 Temmuz Hain Darbe girişimiylede maskelerinin tümüyle düştüğü ve ne kadar hain eli kanlı bir örgüt olduğunun tüm milletimiz tarafından anlaşıldığını belirtti.'

Genel Başkan Av. Hüseyin Kaya da konuşmasında " Bu hain örgüte karşı devlet kurumları dışında Türkiyenin 78 ilinde teşkilatı ve üyeleri bulunan bir sivil hukuk kuruluşu olarak mücadele ettiklerini, 4 Bakanlık ile görüşme yapıldığını ve HUDER  üyesi bir kısım avukatın şehitlerimiz ve bakanlıklarımız adına FETÖ davalarında müdahil avukatı olarak görev yapacağını belirtti. 

Seminere Mersin Barosu Başkanı, İş Dünyası Temsilcileri, Parti temsilcileri, Avukatlar ve Akademisyenlerinde aralarında bulunduğu 200'e yakın katılımcı katıldı. 
Editör: Barış Köksal