Mersin Girişimci İş Adamları Derneği, Cumhuriyet Balosu düzenleyerek, Cumhuriyet’in 95’inci yılını kutladı. Sultaşa Otel’de gerçekleştirilen Cumhuriyet Balosu’na Mersin GİAD Yönetim Kurulu üyeleri, Kadınlar Kurulu Üyeleri ve üyeler katıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar eşliğinde başlayan balo, zeybek gösterisi ile devam etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk canlandırması ile sergilenen kısa skeç katılımcıları duygulandırdı.

Cumhuriyet’in ilanının Türk tarihinin en önemli gelişmelerinden biri olduğunu belirten Mersin GİAD Başkanı Mehmet İzol, ‘Mersin GİAD olarak Cumhuriyet coşkusunun haklı gururunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, atalarımızın bizlere en büyük mirası olan Cumhuriyet’i sonsuza dek yaşatmalıyız. Bizden sonraki nesilleri de Cumhuriyet onuru ile yetiştirerek, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü aşılamamız gerekiyor. ’ dedi.

Mersin GİAD üyeleri gece sonunda balo salonunun önünde sergilenen, Atatürk ve Çanakkale şehitlerini anlatan sergiyi gezerek duygu dolu anlar yaşadı.

Editör: Barış Köksal