KA Eğitim Danışmanlık Proje'nin Mersin GİAD üyelerine Hindistan'dan gelen Mr. Gaurav Goel'in "Yeteneğini ortaya çıkar" sunumu beğeni topladı. Gerçekleştirilen sunumda Orta Beyin Aktivasyonu, Parmak İzi Analizi ve Sezgisel Yeteneklerin çocuklar ve bireylerin iş hayatı üzerindeki etkileri anlatıldı.

Hindistan merkezli MaxMind Academy Başkanı Gaurav Goel, çocukların beyin gelişim süreçleri ve iş hayatında “doğru insanı bulma” konusunda sorunların giderilmesi hususlarında bilgiler verdi. Çocukların küçük yaşlarda doğru tespit ve eğitimlerle yetenekleri doğrultusunda geliştirilmesinin, iş hayatlarında başarıyı yakalamaları için olmazsa olmazlar arasında olduğunu belirterek, MaxMind Academy çalışmalarının çocuklar ve aileler üzerindeki önemini anlattı.

Çocuk yetiştirme konusunda eğitim ve öğretimin merkezinde aileler olduğunun altını çizen Goel, ‘Çocuklarımızın eğitim süreçleri tempolu bir şekilde geçiyor ve çocuklar bu temponun içinde boğuluyor. Bu boğulmanın sebebi ise; kendi yetenek ve özelliklerine uygun olmayan çalışmalar içinde olmalarından kaynaklı bir durumdur. Toplum baskısı ve ebeveynlerin bilinçsiz isteklerinden dolayı çocuklarımızı sevemeyeceği meslek seçimlerine sürükleyebiliyoruz. Bilinçli velilerimiz çocuklarını spor, müzik, tiyatro gibi çeşitli aktivitelere yönlendirerek onların hangi alanda başarılı olabileceklerini saptayabiliyorlar. Bizim sağladığımız hizmet aslında tam olarak bu. Parmak izi kişiye özeldir ve ömrü boyunca değişmez. Parmak izi analizi ile kişinin yetenek ve özelliklerini tespit edip onların hangi alanlarda başarılı olabileceklerini anlayabiliyoruz’ dedi.

‘Orta Beyin Aktivasyonu ise iki beyin arasında köprü görevi yapan Orta Beyinin aktive olduğunda, sol ve sağ beyin arasındaki bilginin canlandırılması sağlandığı için öğrenme ve bilgiyi koruma becerisi gelişir’ diyerek sözlerini sürdüren Gaurav Goel, ‘ Aynı zamanda yaratıcılık, özgüven ve yoğunlaşma yetisini ortaya çıkarır ve güçlendirir. Böylece dikkat, derse odaklanma, kritik düşünme becerisi, yaratıcılık, duygu kontrolü, bilgiyi hatırlama ve korumanın daha iyi hale gelmesi mümkün olur. Ayrıca orta beyin aktivasyonu gerçekleşmiş birey, gözü kapalı olarak, okumak, yazmak, boyamak vb. etkinlikleri kolayca yapabilmektedir’ dedi.



KA Eğitim Koordinatörü Kadriye Girgeç, Orta Beyin Aktivasyonu eğitimlerinin sonuçlarının her çocukta farklı olacağının vurgusunu yaparak, 'Çocuklarımız zihin geliştirme programlarını eğlenerek, severek ve isteyerek yapıyorlar. Program kapsamında onlar sadece eğlendiklerini sanıyorlar ama biz onlara beyin egzersizi yaptırıyoruz. Bir çocuğun aktivasyonu süresi kişiye göre değişiklik gösterebilir. Bazı çocuklar 2 günlük süreçte bazıları 2 aylık süreçte ikinci aşamaya hazır hale gelebiliyor' dedi. 

Mersin'de çocukların eğitim süreçleri ve gelecek hayatlarına sağlam bir alt yapı oluşturulmasına ciddi oranda katkı sağlayan KA Eğitim Danışmanlık yaptığı sunumla Mersin GİAD üyelerinin beğenisini kazandı. Çocukların özel yeteneklerini ortaya çıkaran KA Danışmanlık, 2 öğrencisi ile birlikte gerçekleştirdiği sunumda, çocukların gözlerini bağlayarak herhangi bir nesnenin renklerini ve üzerinde yazılanları görmeden okumasını sağladı. Gözleri bağlanan çocuklar daha önce hiç görmedikleri nesneleri gözleri açıkmış gibi tarif etmeleri, yazıları okumaları ve renkleri tanımlamaları etkinliğe katılanlarda şaşkınlık yarattı. 

Eğitime Mersin GİAD Başkanı Mehmet Serkan İzol, yönetim kurulu ve dernek üyeleri katıldı.
Editör: Barış Köksal